screenshot 2023 07 25 at 210201

Acteur en professionele viezerik Thijs Römer hoort slechts 89 dagen VOORWAARDELIJK tegen zich eisen en 240 uur werkstraf

Cultuurjul 25 2023, 20:30
Wat vandaag te horen was over de handel en wandel van acteur Thijs Römer is werkelijk walgelijk. Iedereen die de zaak volgde moest kotsen, zo walgelijk was het. Maar tot de grote schrik van álle Nederlanders eist het OM slechts 240 uur werkstraf en een gevangenisstraf van 90 dagen... waarvan 89 dagen voorwaardelijk
Journalist Saskia Belleman was vandaag aanwezig in de rechtszaal en laat weten wat het OM precies wil als straf voor Thijs Römer, een viezerik die jonge meisjes - die meer dan 20 jaar en zelfs bijna 30 jaar jonger waren dan hij - aanmoedigde te masturberen, ze vertelde hoe ze zichzelf moesten laten klaarkomen, en die volgens de meisjes daar foto's en videobeelden van wilde zien.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

De verhalen die voorbij kwamen waren werkelijk walgelijk. De drie meisjes die betrokken zijn bij de aangifte voelden zich overduidelijk heel slecht behandeld door Römer, de Woke Deuger die altijd afgeeft op alles dat rechts is, maar die nu zelf de grootste engnek en viezerik van Nederland blijkt te zijn.
Maar het meest merkwaardige van dit verhaal is niet de vunzigheid van deze Deuger. Nee. Want mij het meeste opvalt is de eis van de officier van justitie. Die heeft vandaag namelijk weten dat hij graag wil dat Römer 90 dagen celstraf krijgt waarvan 89 voorwaardelijk... én een werkstrafje van 240 uur.
Let wel, die ene dag heeft hij natuurlijk al uitgezeten. Als hij het komende jaar dus niets mis doet hoeft hij niet in de cel te zitten. En die 'werkstraf' komt in Nederland er feitelijk op neer dat je vrijwilligerswerk doet. Bij de kringloopwinkel, bijvoorbeeld.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard zijn we he-le-maal klaar met dit soort lage straffen voor ontuchtplegers. Wij willen dit voor eens en altijd veranderen in ons land. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden tegen deze zieke cultuur!
Je moet je onderhand afvragen hoe het toch komt dat in Nederland dit soort waanzinnig lage eisen gevraagd worden als de 'verdachte' kinderen misbruikt heeft (of iets in die zin). En niet alleen de eisen zijn laag, maar ook de uiteindelijke straffen. Het gebeurt maar heel zelden dat een rechter een zwaardere straf oplegt.
Hoe kan het dat officieren van justitie én rechters dit soort types zulke lage strafjes geven?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten