Alarm! Nederlandse vrouwen hebben veel te weinig baby's: 'We hebben een enorm probleem'

Cultuurjan 08, 8:30
Alle zelfhaat, klimaatcrisis-gezeik, stikstof-leugens en abortus-propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen hebben een enorm effect op onze bevolkingssamenstelling. Hoogleraren slaan nu alarm dat Nederlandse vrouwen veel te weinig baby's krijgen. Het geboortecijfer is nog maar 1,43 kinderen per vrouw. Je hebt 2,1 kinderen nodig per vrouw om de eigen autochtone bevolking op peil te houden. Op termijn gaat dit onze manier van leven serieus in gevaar brengen. Maar de politiek interesseert het niets.
Decennialang horen we dagelijks dat wij, mensen, het probleem zijn. Er zouden "te veel mensen" zijn. We zouden de aarde vervuilen, en ga zo maar door. Het is allemaal onzin. Zoals Elon Musk steeds weer uitlegt kan de aarde veel meer mensen aan. Het idee dat onze wereldbol vol is - of ons land! - is flauwekul.
Er is een reden dat God zei tegen Noah en zijn zonen zei: "Zijt vruchtbaar en vermenigvuldigt u, en vervult de aarde.." Maar de linkse globalisten hebben ons met zelfhaat vervult. Hele horden Nederlanders zijn er werkelijk van overtuigd dat er "te veel mensen" zijn. Daar komt nog eens bij dat
Daar komt nog eens bij dat het leven nagenoeg onbetaalbaar is geworden. In gezinnen moeten allebei de ouders werken - parttime op zijn minst, en vaak gewoon fulltime. Dit komt door het wanbeleid van de bovenonsgestelden; een beleid dat erop gericht is om iedereen in de samenleving "productief" te maken. Niet omdat dit "mensen vervuld" en "gelukkig" maakt maar omdat productieve mensen belast kunnen worden.
Beide issues hebben ervoor gezorgd dat Nederlandse gezinnen steeds minder kinderen krijgen. "Het is toch een schande om nu een kind op de wereld te zetten," hoor je geïndoctrineerden zeggen. En de mensen die niet geïndoctrineerd zijn zeggen dat ze wel aan gezinsuitbreiding willen doen, maar dat ze het gewoon niet kunnen betalen.

Hoogleraar slaat alarm

De situatie is onderhand zo intens triest aan het worden dat experts alarm slaan. Emeritus hoogleraar demogratie en voormalig CBS hoofddemograaf Jan Latten doet dat vandaag in De Telegraaf. Daar maakt hij duidelijk dat de cijfers écht reden voor paniek zijn. Er moet iets veranderen. En snel een beetje.
In millenniumjaar 2000 kregen Nederlandse vrouwen al niet veel baby's meer. Dat was toen een probleem voor de lange termijn. Maar nu, 23 jaar later, krijgen onze vrouwen nog veel minder baby's. Het verschil? De bevolking is toegenomen (door immigratie), maar toch kregen onze eigen vrouwen maar liefst 42.000 minder baby's.
42.000 minder baby's. Niet in 10 jaar tijd. Niet in 5 jaar tijd. Maar in één jaartje tijd! En dat herhaalt zich jaar op jaar op jaar op jaar.

Vruchtbaarheid, welke vruchtbaarheid?

"Langzamerhand groeien we naar een problematische situatie toe," aldus Latten. Dat klopt honderd procent. Het vruchtbaarheidscijfer van onze vrouwen is namelijk nog maar 1,43. Dat is niet eens bijna genoeg om onze eigen Nederlandse, autochtone bevolking op peil te houden. Het betekent dat onze bevolking in dat opzicht krimpt.
Het grote probleem is, aldus Latten, dat jonge gezinnen gewoon niet meer voor zichzelf kunnen zorgen. "Ze willen bijna allemaal ooit kinderen, maar willen eerst een warm nestje bouwen: een diploma, een goede baan, een huis... Dat gaat tegenwoordig steeds minder makkelijk," aldus de hoogleraar. "De economische bestaansonzekerheid is absoluut van invloed op het feit dat het aantal kinderen bij twintigers afneemt."

Enorm probleem

Ik hoor gekken al roepen dat dit "heel goed" is omdat er "toch al te veel mensen zijn" op aarde. Maar dat is dus flauwekul. Het slaat nergens op. De aarde kan veel meer mensen aan - en Nederland ook.
Daarnaast zorgt het afnemende geboortecijfer en dus de krimp van de autochtone bevolking voor serieuze problemen. Zowel economisch als sociaal.

Pensioenen

"Hoe minder kinderen er worden geboren, hoe minder garantie de samenleving heeft dat er straks voldoende opvolgers zijn als mensen met pensioen gaan," zegt Latten terecht. "En dan is het nog maar de vraag of we dat kunnen compenseren met arbeidsmigranten."
De pensioenen van mensen die nu nog werken komen daarmee dus in gevaar. Let wel, we hebben het niet over 100 jaar ofzo. Nee, het gaat om mensen van jouw en mijn leeftijd (geboren: 1984) die hier de gevolgen van gaan ondervinden. Ónze pensioenen kunnen straks niet betaald worden - puur en alleen omdat we te weinig kinderen hebben.

Cultuur

Maar dat is niet alles. Want, zegt Latten ook heel terecht, we proberend dit probleem op te vangen door massaal immigranten naar Nederland te halen. Dat wordt overigens niet hardop uitgesproken door de globalistische politici die ons land leiden, maar het is wel zo.
En dat maakt de situatie alleen maar erger. Want, legt Latten uit, die mensen brengen "hun eigen cultuur" mee. "Uiteindelijk leidt minder kinderen daarmee tot meer immigratie en wakkert dat ook het vraagstuk 'hoe gaat dat met de integratie' aan."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard staan we PAL voor ons eigen volk, ons eigen land, en onze eigen cultuur. Wij zijn NIET bang om harde feiten te benoemen. Deel jij onze pro-Nederlandse berichtgevingen? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het Nederlandse volk, onze tradities, onze cultuur en ons land elke dag weer te verdedigen!
In gewone mensentaal: de lage vruchtbaarheidscijfers van Nederlandse vrouwen zorgt ervoor dat omvolking geen achterlijke samenzweringstheorie is, maar demografisch feit. De globalistische elites in de media én de politiek vinden het vreselijk om dat te horen - we mogen het niet eens hardop zeggen. Maar het is een feit. Het is de waarheid.
Er moet iets veranderen. Nederlandse vrouwen moeten meer kinderen krijgen. Als dat niet heel snel gebeurt gaat ons land - en dus onze cultuur - uiteindelijk ten onder.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten