Anouk slaat terug tegen de transwaanzin: "Word ik nu gecanceld?"

Cultuurfeb 09 , 17:00
In een wereld waarin de grenzen van het gezonde verstand steeds verder lijken te vervagen, laat zangeres Anouk met een krachtig statement zien dat niet iedereen meegezogen wordt in de draaikolk van de transbeweging. Op Threads van Instagram stelde zij een retorische vraag die de hypocrisie van het huidige 'woke' tijdperk blootlegt: „Je pipi eraf hakken, maakt je geen vrouw. Maar dit wel. Word ik nu gecanceld?”
Met deze moedige woorden en een foto die geen twijfel laat over de realiteit van vrouw-zijn, trekt Anouk terecht de lijn. Het is een frisse wind in het debat dat overheerst wordt door een knettergekke minderheid die meent dat biologische wetten naar de hand van politieke correctheid gezet kunnen worden.
Natuurlijk, de reacties van de zogenaamde progressieve elite lieten niet op zich wachten. Davina Michelle, Jan Kooijman, en Lotte van Eijk – stuk voor stuk exponenten van de woke beweging – struikelden over elkaar heen om Anouk te berispen. Hun verwijten zijn even voorspelbaar als ze ongegrond zijn, een poging om de discussie te smoren met beschuldigingen van 'haat', terwijl ze zelf de liefde voor de realiteit en de waarheid uit het oog verliezen.
Anouk, daarentegen, toont de moed van een echte feminist. Ze durft op te staan tegen de waanzin die de maatschappij probeert te herschrijven naar een utopie waarin biologische feiten ondergeschikt zijn aan gevoelens. "Een vrouw is een vrouw is een vrouw," zoals het hoort. Dit is de boodschap die echte feministen zouden moeten uitdragen, in plaats van zich te verliezen in een labyrint van onrealistische idealen.
Anouk verdient geen canceling, maar applaus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten