shutterstock 135134276

VVD komt met briljant 'Dienjaar' plan – Terwijl Rutte's beleid onze defensie naar de afgrond leidt

Politiekfeb 09, 18:00
Terwijl Nederland nog moet gaan opkrabbelen uit de economische ruïnes die premier Mark Rutte en zijn kabinetten ons nalaten, lanceert de VVD, in een verwoede poging hun gefaalde beleid te maskeren, een nieuw 'geniaal' idee: het invoeren van een dienjaar. Jawel, in tijden waarin de schatkist leger is dan de woestijn droog, meent VVD Tweede Kamerlid Silvio Erkens – wiens meest noemenswaardige prestatie tot op heden bestaat uit het geboren worden in 1990 – dat het verstandig is om onze jeugd op te zadelen met een verplicht dienjaar.

Onder Rutte zijn we vrijwel failliet gegaan. Nu wil de VVD een 'dienjaar'. Iemand een idee hoeveel je zult moeten investeren voordat defensie weer in staat is om dienstplichtigen te ontvangen? Kazernes, materieel, mensen, het is er allemaal niet.

Yasmine Queen💎
Yasmine Queen💎
@QueenYasmine155

Moet je deze @VVD snotneus @SilvioErkensmet geboortejaar 1990 eens horen! Zelf geen dag echt gewerkt maar wel kinderen de dood in willen jagen. Met je dienjaar. Ga zelf naar het front met je grote waffel!!

50
Reply
Kim Winklaar, fractievertegenwoordiger voor FVD Groningen, schotelt ons op een realistische voor hoe degelijke defensie eruit moet zien om te kunnen functioneren: ons defensieapparaat is een schim van wat het ooit was. Kazernes? Verkocht of verpauperd. Materieel? Eerder geschikt voor het museum dan het slagveld. En nu, uit het niets, dit briljante plan. De VVD, die onder Rutte's bewind Nederland financieel bijna tot een derdewereldland heeft gereduceerd, denkt dat het tijd is om de jeugd, die zij met hun beleid al zoveel hebben benadeeld, nu ook fysiek in de waagschaal te stellen.
Zou Silvio Erkens, die volgens zijn eigen CV nog nooit een dag in zijn leven iets heeft uitgevoerd dat in de buurt komt van echte arbeid, niet eerst zelf het goede voorbeeld moeten geven? Voor iemand die zo gretig is om anderen "de dood in te jagen", zou een beetje frontlijnervaring wellicht niet misstaan. Of is het toch weer typisch VVD: grote woorden, nul daden?
De investeringen die nodig zijn om dit plan zelfs maar van de grond te krijgen, zijn astronomisch. We spreken hier over het renoveren of opnieuw bouwen van kazernes, het aanschaffen van materieel dat niet uit het jaar kruik komt, en het opleiden van personeel om met dit alles om te gaan. En dat allemaal terwijl de staatskas leger is dan ooit. Wie gaat dat betalen? Juist, u en ik.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De VVD heeft misschien de hoop dat dit 'dienjaar' een soort patriottische wederopstanding zal ontketenen, maar laten we wel wezen: dit is niets meer dan een goedkope truc om de aandacht af te leiden van hun falende beleid. In plaats van onze jeugd voor hun karretje te spannen, zou de VVD er beter aan doen om eens serieus na te denken over hoe ze het land dat zij bijna ten gronde hebben gericht, weer op de rails kunnen krijgen. Misschien moet Silvio Erkens, in plaats van met onrealistische voorstellen te komen, eerst eens een dagje meelopen met de mannen en vrouwen die dag in dag uit Nederland veilig houden. Misschien dat hij dan inziet dat echte verandering begint met realistische plannen en concrete acties, niet met loze beloftes en politieke luchtkastelen. Het is hoog tijd dat de VVD, en de Nederlandse politiek in het algemeen, beseffen dat onze toekomst, en die van onze jeugd, afhangt van doordachte beslissingen en investeringen in wat werkelijk telt: een veilig, welvarend en duurzaam Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten