zwarte piet sinterklaas supermarkt hellevoetsluis

Nieuwe Sinterklaasfilm volledig conform KOZP geproduceerd: "We overleggen alles met hen, zodat de film een feest wordt voor iedereen."

Cultuurmei 31 2023, 11:00
Het is nog even wachten voordat de hele commotie rondom het sinterklaasfeest weer losbarst, maar achter de schermen wordt er al hard gewerkt aan wat belooft de meest inclusieve sinterklaasfilm ooit te worden.
Sint Ahoy! onderscheidt zich volgens de makers van alle voorgaande sinterklaasfilms. In deze aankomende film zullen de pieten geen schmink dragen, hebben ze geen krullen of roetvegen. "We hebben de roetvegen verwijderd, omdat we denken dat dit niet meer nodig is. Wie heeft er tegenwoordig nog een schoorsteen thuis?" aldus regisseur Andy van Veen. In Sint Ahoy! wordt Sinterklaas onderweg naar Nederland en België overmeesterd door piraten, waardoor de pakjesboot een andere koers vaart en op Curaçao belandt.
De pieten in de film volgen de visie van Stichting Nederland Wordt Beter, die als doel heeft om van Sinterklaas een inclusief feest te maken. Dit wordt nagestreefd door middel van protesten van Kick Out Zwarte Piet en het creëren van bewustzijn over Zwarte Piet en zijn rol in het sinterklaasfeest. "We overleggen alles met hen, zodat de film een feest wordt voor iedereen. Hoe willen zij dat de pieten eruitzien? Wij zijn de enigen die inclusieve pieten hebben dit jaar. Onze pieten hebben hun eigen huidskleur en kapsel, zonder oorringen en lipstick."
Met andere woorden: Sint Ahoy! Wordt volledig conform de richtlijnen van “Kick Out Zwarte Piet” geproduceerd. De makers stellen zich volledig ondergeschikt aan radicale, agressieve activisten die ouders en kinderen intimideren en bespugen tijdens demonstraties. Het lijkt erop dat de film nu al hopeloos lijkt te gaan mislukken, dat kan ook haast niet anders aangezien de hele film eerst langs de deug-meetlat van KOZP gelegd moet worden.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten