zelfscankassa albert heijn 1

Aanhoudende stakingen bij Albert Heijn leiden tot lege schappen: Medewerkers worden volgens FNV geïntimideerd

Economieapr 30 2023, 11:00
De medewerkers van de distributiecentra van Albert Heijn zullen volgende week blijven staken en vakbond FNV heeft geen plannen om de cao-gesprekken met het supermarktbedrijf te hervatten, aldus vakbondsbestuurder Levin Zühlke-van Hulzen. De eisen zijn een loonsverhoging van 10 procent en geen verslechteringen in de arbeidsvoorwaarden. Albert Heijn heeft eerder een loonsverhoging van 8 procent voorgesteld, maar dat is niet voldoende voor de vakbonden.
Het supermarktconcern heeft verklaard dat ze verder willen praten en bereid zijn om stappen te zetten, niet alleen op het loonbod maar ook op andere aspecten van de cao. De stakingen begonnen afgelopen zondag in de distributiecentra in Zwolle en Pijnacker en worden nu gevolgd door meer distributiecentra.
De vakbondsman meldt dat het distributiecentrum in Zwolle zaterdagmiddag volledig stilgelegd werd. Tot nu toe waren het vooral medewerkers in dienst van Albert Heijn die staakten, maar nu hebben uitzendkrachten zich ook aangesloten bij de staking. De staking wordt de komende dagen voortgezet in distributiecentra Zaandam, Zwolle, Geldermalsen, Pijnacker en Tilburg. Albert Heijn beweert dat bijna de helft van hun supermarkten getroffen wordt door de stakingen. De impact verschilt echter per winkel. Sommige schappen zijn leger dan normaal, terwijl mensen ook langer houdbare producten mislopen.
De supermarktketen ontkend dat stakende medewerkers van distributiecentra te maken krijgen met intimidatie en ontslagen dreigen te worden als ze niet gaan werken. Vakbonden FNV en CNV beweerden namelijk dat medewerkers van Albert Heijn geïntimideerd werden en dat parttimers persoonlijk benaderd werden door leidinggevenden.
Albert Heijn ontkent deze beschuldigingen en beweert dat dit niet gebeurt door het supermarktbedrijf of de uitzendbureaus waarmee ze werken. Het lijkt erop dat er nog veel gesprekken nodig zijn om tot een oplossing te komen.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten