Geert Wilders witheet vanwege megarekening asielzoekers: 'Dit kabinet is uitgeregeerd'

Politiekapr 29 2023, 14:30
PVV-leider Geert Wilders heeft op Twitter woest gereageerd op het nieuws dat Nederland een "megarekening" te wachten staat vanwege de asielopvang. Het zou gaan om 13,9 miljard euro in vier jaar tijd. "Dit kabinet is uitgeregeerd," zegt de PVV'er daarop.
De Telegraaf laat vandaag weten dat het kabinet "de komende jaren een duizelingwekkend bedrag uittrekt voor asielopvang. Het gaat om 13,9 miljard euro in vier jaar tijd." Die informatie is afkomstig van het ministerie van Financiën. "Eerder had het kabinet nog berekend dat de opvangkosten op 5,2 miljard euro zouden uitkomen," aldus de grootste krant van het land.
Deze informatie wordt bekend op het moment dat het kabinet juist heeft aangekondigd dat er de komende tijd bezuinigd gaat worden op andere issues - en kort nadat de VVD heeft laten weten dat de partij van premier Rutte wil dat de overheid de komende tijd ergens tussen de 20 en 30 miljard gaat bezuinigen.
Geert Wilders woest
De leider van de PVV, Geert Wilders, reageert dan ook furieus op dit nieuws. Volgens hem bewijst het dat dit kabinet is "uitgeregeerd."
"Ze overspoelen Nederland met dwangmatige onzinmaatregelen over stikstof en klimaat maar zijn niet in staat de asieltsunami te stoppen.," stelt hij daarop. Vervolgens maakt hij duidelijk dat het tijd is voor burgers om hier zélf iets aan te doen.
"Ze helpen ons land naar de mallemoeren en wij moeten daartegen in verzet komen!"
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
In de commentsectie van Wilders' tweet blijkt dat veel mensen het met hem eens zijn. Ook zijn er veel twitteraars die hem oproepen om een vuist te maken met andere partijen die deze houding delen. Dan gaat het natuurlijk met name om FVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten