screen shot 2023 04 29 at 145730

'President' Europees Parlement: 'Onze steun voor Oekraïne wordt alleen maar sterker'

EUapr 29 2023, 13:00
Roberta Metsola is de 'president' van het Europees Parlement. In die hoedanigheid heeft ze veel macht en invloed. Zolang ze netjes doet wat er van haar verwacht wordt, tenminste.
Hoe dan ook, deze mevrouw Metsola - van wie de meeste Nederlanders nooit gehoord hebben - laat nu weten in een video die ze op Twitter heeft gezet dat het Europees Parlement en het Oekraïens Parlement de onderlinge samenwerking verder versterken "om Oekraïne's toekomst in de Europese familie te verzekeren." 
"Het is cruciaal dat we op dit pad blijven," aldus Metsola. "Laat me jullie verzekeren dat jullie in het Europees Parlement altijd een betrouwbare partner en vriend zullen vinden die jullie bij elke stap zal assisteren."
"We erkennen jullie inzet, dat van president Zelensky, en dat van de Oekraïense overheid, die elke dag en nacht onder de meest moeilijke omstandigheden werken om de Oekraïense wetten in overeenstemming te brengen met die van Europa," zegt ze daarop. "En daar wil ik jullie voor danken. De hervormingen die jullie nu implementeren zullen op een dag een model zijn voor andere landen die lid willen worden van onze Unie."
Met dat laatste refereert ze overduidelijk aan mogelijke lidmaatschappen van andere landen in die regio... wat opmerkelijk is, aangezien er niet heel veel landen over zijn die nog geen lid zijn.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Niet iedereen is hier blij mee. Zo laat opiniemaker Erik de Vlieger weten op cynische toon: "Inlegvelletje." Daarmee refereert hij natuurlijk naar het 'inlegvelletje' van Mark Rutte dat hij afgedongen zou hebben bij de EU na het Oekraïnereferendum in ons land, en waarmee voorkomen zou worden dat Oekraïne ooit lid zou worden van de EU. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten