36023835803 e0e7e18b0e c

FNV houdt voet bij stuk: loonsverhoging bij Albert Heijn moet omhoog, stakingen gaan door

Economieapr 29 2023, 11:30
De acties bij Albert Heijn's distributiecentra blijven aanhouden en vakbond FNV is niet bereid de onderhandelingen over de arbeidsvoorwaarden met het supermarktconcern opnieuw op te starten, aldus FNV-bestuurder Levin Zühlke-van Hulzen. Hoewel werknemers te maken hebben met toenemende kosten, onder meer door een torenhoge inflatie, weigert Albert Heijn hen daarin tegemoet te komen.
Volgens Zühlke-van Hulzen is voor het voortzetten van de dialoog een salarisverhoging van 10 procent nodig, zonder verslechtering van de arbeidsomstandigheden. Hij benadrukt dat Albert Heijn niet aan deze voorwaarden tegemoetkomt en daarom ziet hij weinig reden om de gesprekken voort te zetten. FNV eiste oorspronkelijk een salarisverhoging van 14 procent.
Eerder wilde Albert Heijn akkoord gaan met een loonsverhoging van 8 procent, maar dit wordt door de vakbonden als onvoldoende beschouwd omdat dit nog altijd beneden de inflatie van de afgelopen jaren is. Desalniettemin benadrukt een woordvoerder van de supermarktketen dat het bedrijf openstaat voor verdere gesprekken: "We willen onderzoeken of we samen tot een oplossing kunnen komen en zijn bereid concessies te doen. Niet alleen met betrekking tot het salarisvoorstel, maar ook op andere gebieden van de arbeidsvoorwaarden", zo licht de woordvoerder toe.
De acties zullen naar verwachting doorgaan bij distributiecentra in Zaandam, Zwolle, Geldermalsen, Pijnacker en Tilburg. Zühlke-van Hulzen waarschuwt dat als gevolg hiervan de voorraad in de winkels de komende dagen zal afnemen.
De voorgestelde bezuinigingen van VVD-parlementslid Eelco Heinen komen op een moment dat veel Nederlanders financieel gezien al onder enorme druk staan. De economische situatie heeft geleid tot een krapper budget voor huishoudens en de stijgende kosten van levensonderhoud zorgen voor extra druk op de portemonnee.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Er zullen gevolgen zijn voor de normale Albert Heijns. Meer en meer producten zullen niet te krijgen zijn... en het is mogelijk dat klanten vaker zien dat, als ze een product willen kopen, de houdbaarheidsdatum voorbij is. Dit betekent dus dat het van belang is om daar extra op te letten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten