winkelcentrum hoge vucht dscf9965

Alarm! Nederlands pensioen niet toekomstbestendig: maar liefst 45% van de werknemers raakt opgebrand voor pensionering!

Economiemrt 27 , 9:00
Nederland, ooit het land van de onbegrensde mogelijkheden, waar hard werken loonde en een zorgeloze oude dag een gegarandeerd recht leek. Maar de bittere realiteit van vandaag vertelt een ander verhaal. Een verhaal waarin bijna de helft van de werkende bevolking het pensioen niet haalt zonder uitgeput neer te vallen. Dit is de sombere realiteit die uit het recente onderzoek van vakbond CNV naar voren komt. Maar liefst 45% van de respondenten geeft aan de finishlijn niet te halen, een percentage dat alleen maar dreigt toe te nemen naarmate de pensioenleeftijd verder opschuift richting de 70.
De cijfers liegen er niet om: de Nederlandse werknemer staat onder druk. Jarenlang hebben zij zich ingezet, vaak in zware beroepen, sommigen al sinds hun tienerjaren, om bij te dragen aan wat eens een florerende economie was. Nu, opgebrand en uitgeput, vinden ze de deur naar een welverdiend pensioen gesloten, versperd door een steeds verder opschuivende pensioenleeftijd die gekoppeld is aan een stijgende levensverwachting. De ironie? We leven langer, maar genieten minder.
De tijdelijke regeling vervroegde uittreding (RVU), een sprankje hoop in het duistere woud van de pensioenproblematiek, blijkt slechts een pleister op een open wond. Hoewel het sommigen de kans biedt drie jaar eerder de werkvloer te verlaten, is de realiteit dat de financiële compensatie voor velen ontoereikend is. De uitkering op AOW-niveau, gefinancierd door werkgevers, dwingt velen een deel van hun pensioen naar voren te halen – een onmogelijke opgave voor hen met slechts een 'klein pensioentje'.
De gevolgen van deze onhoudbare situatie zijn ronduit alarmerend. Een toenemend aantal werknemers belandt in de WIA, terwijl de economische schade van burn-outs de pan uit rijst, met kosten die in de miljarden lopen. Deze cijfers schreeuwen om aandacht, om actie.
Het is hoog tijd dat we de realiteit onder ogen zien: het Nederlandse pensioensysteem, ooit het toonbeeld van zekerheid en stabiliteit, is een molensteen geworden die de nek van de Nederlandse werknemer dreigt te breken. Het beleid dat bedoeld was om ons te beschermen tegen de onzekerheden van de oude dag, vermorzelt nu degenen die het hardst hebben gewerkt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de enge linkse woke-gekken van GL-PvdA. Blijkbaar geldt dat voor HEEL NEDERLAND... Nou ja, BEHALVE het kartel en Big Business. Want DDS wordt het leven onmogelijk gemaakt door de machthebbers in de economie en de politiek. Dit betekent dat we afhankelijk zijn voor ons voortbestaan van JOUW STEUN. Doneer vandaag nog aan DDS en help ons overeind te blijven staan!
Waar blijft de opstand tegen dit onrecht? Het CNV luidt de noodklok, maar hun roep om verandering weerkaatst tegen de muren van politieke apathie. Het is tijd voor een grondige herziening van ons pensioenstelsel, waarbij de mens, niet de statistiek, centraal staat. Een stelsel dat recht doet aan de bijdrage van elke werknemer en dat een waardige en haalbare pensionering biedt, in plaats van een uitputtingsslag tot aan de eindstreep.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten