shutterstock 569931928

Autorijden straks een luxe voor de elite! Accijnsverhogingen drijven automobilisten tot wanhoop

Economieapr 15, 9:00
Het is duidelijk: de Nederlandse overheid heeft de oorlog verklaard aan de automobilist. Vanaf 1 januari worden autorijders weer dieper in de buidel gedwongen door een schrikbarende verhoging van de accijnzen op brandstof. Een liter benzine wordt bijna een kwartje duurder, en voor diesel moeten we bijna 15 cent meer ophoesten schrijft de Telegraaf. Een direct gevolg van Haagse beleidsmakers die het blijkbaar nodig vinden om de hardwerkende burger nog verder uit te knijpen.
Deze prijsstijgingen zijn geen toeval, maar een gevolg van een reeks tijdelijke politieke ingrepen die nu aflopen. Alsof dat nog niet genoeg is, hangt ons boven het hoofd dat voor 2025 nog een nieuwe prijscorrectie op stapel staat, waardoor de toch al hoge brandstofprijzen verder door het dak zullen gaan. Terwijl de olieprijzen internationaal stijgen door onrust in het Midden-Oosten, slaat onze regering munt uit de crisis door de belastingen verder te verhogen.
Waar andere landen hun burgers proberen te beschermen tegen de economische gevolgen van internationale onrust, lijkt onze regering een andere agenda te hebben. Het lijkt erop dat het beleid specifiek ontworpen is om de automobilist de auto uit te treiteren. Want laten we wel wezen: deze accijnsverhogingen zijn een perfecte storm die alleen maar kan leiden tot één ding – het onbetaalbaar maken van autorijden voor de gemiddelde Nederlander.
En waarom? De officiële lezing zal wel weer zijn dat het allemaal te maken heeft met milieubeleid en duurzaamheidsdoelstellingen. Maar de bittere realiteit is dat het gewoon een nieuwe manier is om geld uit onze zakken te kloppen. Het is schandalig hoe de regering speelt met de levensvatbaarheid van onze mobiliteit, essentieel voor ons dagelijks leven en werk.
Het is tijd dat er een einde komt aan deze waanzin. Autorijden mag geen luxe worden die alleen weggelegd is voor de elite. De automobilist heeft al genoeg te verduren met stijgende kosten en afnemende vrijheden. Het wordt hoog tijd dat de overheid stopt met het financieel straffen van haar burgers en begint met het ondersteunen van werkelijke oplossingen die economische groei en persoonlijke vrijheid bevorderen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Dus sta op, Nederland! Laat niet toe dat je uit je auto wordt getreiterd door een overheid die meer geïnteresseerd lijkt in het vullen van haar eigen zakken dan in het faciliteren van jouw mobiliteit. Het is jouw recht om te rijden zonder dat je daarvoor gestraft wordt aan de pomp.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten