De bakstenen muur van de garage verven

De bakstenen muur van de garage verven

De muur van de garage is een doorn in het oog. Die kan best wel een opknapbeurt gebruiken. Het kan natuurlijk heel erg eenvoudig door deze muur te verven. Je kunt dit doen in een opvallende kleur maar ook een natuurlijke kleur of gewoon in het wit.

Een bakstenen garage muur verven

Iedereen onderschat het verven van een garagemuur heel erg. De meesten denken dat ze met een paar verfrollers, kwasten en muurverf zo aan de slag kunnen. Het is alleen niet zo eenvoudig. Er komt veel meer bij kijken. De vraag: hoe je een bakstenen muur moet verven, is vast het eerste wat er in je opkomt.

Voorbereiding voor het verven van een bakstenen muur

De muur moet vrij zijn van de oude verf die er op zit. Het is belangrijk dat de voorbereiding goed gebeurd. Zorg er voor dat de bakstenen muur echt goed schoon is. Bij groene aanslag kan je dit verwijderen met schoonmaakazijn.

Ook moeten de voegen goed gerepareerd worden. Dit heeft als voordeel dat je een goed eindresultaat krijgt. Bewerk de muur met een voorstrijkmiddel zodat de toplaag goed kan hechten. Heb je plaatsen waar de sigma verf niet mag komen zorg dan dat je die plekken ook goed afplakt.

Het schilderen van de bakstenen muur

Wanneer de voorbereidingen klaar zijn kan de klus zelf gestart worden. Er zijn nog wel een aantal dingen waar je dan rekening mee moet houden. Het is belangrijk dat er rekening gehouden wordt met de temperatuur. De ideale temperatuur ligt zo tussen de tien en twintig graden. Wanneer de temperatuur te koud is droogt de verf traag tot niet en wanneer het te warm is droogt het te snel.

Een bakstenen muur kan je gewoon verven met een roller en een kwast. De roller voor de grotere oppervlakten en de plaatsen waar je moeilijk bij kan doe je met de kwast. Wanneer je twee lagen aanbrengt is dat het beste resultaat. Reken altijd voor je de verf gaat kopen hoeveel vierkante meter verf je nodig hebt. Zo hou je niet al te veel verf over.

Welke verf is er nodig?

Voor het verven van een bakstenen muur heb je zeker wel een speciale verf nodig. Daarom moet je er voor zorgen dat je wel de juiste verf gaat halen. Het moet dus een verf zijn die geschikt is voor een stenen ondergrond.

De sigma facade topcoat matt is zekere geschikt voor een stenen ondergrond. Deze verf is een hoogwaardige, universeel toepasbare, matte muurverf. Deze is er niet alleen in wit maar ook in lichte en donkere kleuren verkrijgbaar. Deze is alleen geschikt voor buiten die het gehele jaar gebruikt kan worden. Hij kan al gebruikt worden vanaf twee graden en tot luchtvochtigheid tot negentig procent. De kenmerken van deze verf zijn dat het een uitstekende buitenduurzaamheid heeft en een lage waterdampdiffusieweerstand. Juist daardoor is het een goede bescherming van beton. Het is mogelijk om deze verf te spuiten. Maak altijd een testvlak voor je gaat beginnen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
wonen