Johan Derksen heeft nul medelijden met Tim den Besten: 'Je hebt zó'n waffel, wees nu dan ook een grote jongen'

Johan Derksen heeft nul medelijden met Tim den Besten: 'Je hebt zó'n waffel, wees nu dan ook een grote jongen'

Vandaag Inside-medepresentator Johan Derksen vindt het volstrekt belachelijk dat de Wokegemeenschap over Tim den Besten is gevallen. Den Besten was "naïef," maar deed niets verkeerd. Toch heeft Derksen harde woorden voor Den Besten. Want, zegt Derksen, de man heeft zelf "zó'n waffel," maar dan moet hij ook "een vent zijn" en om durven gaan met kritiek.

"Ja, kijk, wat die jongen gedaan heeft, dat heeft hij een beetje naïef gedaan, en niet met kwade bedoelingen," aldus Derksen die zelf natuurlijk ook wat ervaring heeft met het doen van uitspraken die door Wokers gebruikers worden om hem zwart te maken. "Dan zijn er weer mensen [...], omdat hij het woord knecht gebruikt, dan is dat racistisch. Een storm in een glas water," vat Derksen het terecht samen, "het gaat nergens over."

Maar, zegt Derksen ook, "dan moet je een grote jongen zijn. Want dan krijgt hij heel Nederland over zich heen - en dat is heel onredelijk - maar dan gaat hij op de tv tranen met tuiten zitten huilen tijdens zijn excuses. Dan denk ik: Nou Tim, je hebt zó'n waffel in elke talkshow, je hebt het allemaal uitgevonden. Wees nou ook eens een grote jongen wanneer jij zelf een draai om de oren krijgt."

Maar waarom huilde Den Besten dan, denkt Derksen? Nou, zegt de tv-man, "die is paniek. Die durft alles te zeggen als hij aan tafel zit, maar nu krijgt hij er zelf van langs. Als dat de eerste keer is - ik ben daar zelf langzamerhand aan gewend - maar dan schrik je even. Maar dan moet je een grote jongen zijn" en gewoon je rug rechthouden, aldus Derksen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Als iemand ervaring hiermee heeft dan is het Johan Derksen, natuurlijk. Daar kunnen nieuwe, jonge tv-makers inderdaad het één en ander van leren; hoe je kalm blijft onder druk, en hoe je het allemaal gewoon van je af laat glijden. Misschien dat Den Besten een cursusje kan volgen bij Derksen?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer