Screen Shot 2022 08 12 at 105953

Caroline van der Plas gaat woedend weg bij de Rabobank: 'Je reinste discriminatie tegen boeren'

Politiekaug 12 2022, 10:00
Caroline van der Plas heeft alle rekeningen van zichzelf en van haar partij weggehaald bij de Rabobank. Dit omdat die wanstaltige bank geen leningen wenst te verstrekken aan boeren die "in de buurt van kwetsbare natuur" wonen en werken. "Je reinste discriminatie," zegt Van der Plas terecht.
Gisteren werd bekend dat de Rabobank de melkveehouderij als "extra kwetsbare sector" bestempelt. Je zou denken dat dit goed nieuws kan zijn voor boeren; die mensen hebben dus geld nodig. Maar nee. Het tegengestelde is waar. Het betekent namelijk dat de Rabobank zuivelboren die bij 'natuurgebieden' die zogenaamd 'kwetsbaar' zijn wonen en werken niet of nauwelijks nog leningen zal verstrekken.
Het is natuurlijk een grof schandaal, zéker als je bedenkt dat de Rabobank ooit begon als de Boerenleenbank. Het was een bank van, voor en door boeren. Dat is de achterban die de Rabobank groot heeft gemaakt. Maar nu het een superrijke bank is met filialen overal, nou, nu worden diezelfde boeren zo, hop, even onder de bus gegooid.

Caroline van der Plas: 'Je reinste discriminatie'

BBB-leider Caroline van der Plas is dan ook woedend op de Rabobank. "Dit is discriminatie," aldus de politica bij Dit Is De Dag op NPO Radio 1. "Als boeren gewoon een vergunning kunnen krijgen voor uitbreiding of modernisering kun je niet op deze basis geen lening meer geven. Dat doen ze bij andere sectoren ook niet."
Zo is het maar net. Als die boeren vergunningen krijgen om uit te breiden of hun werk gewoon te doen, nou, dan is dat dus allemaal legaal. Ze geen lening verstrekken, niet omdat ze geen geld kunnen verdienen, maar omdat jij als D66-bank boeren kapot wilt maken en Nederland boervrij wilt maken, is ronduit walgelijk.
"Wij zijn nu bezig om al onze eigen BBB-rekeningen op te zeggen bij de Rabobank. Ik vind deze plannen echt heel slecht," aldus Van der Plas vervolgens. "Wij zijn aan het kijken naar een nieuwe bank." Daarbij wil ze ook Kamervragen stellen over deze zieke kwestie.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Het trieste is natuurlijk dat de Rabobank tegenwoordig gewoon een D66-WEF-bank is. Kijk maar naar die geschifte Rabobank-econome Barbara Baarsma die openlijk pleit voor een stikstofbudget; een budget waarbij rijke mensen kunnen doen en laten wat ze willen terwijl de gewone Nederlander budget moet 'verkopen' om nog rond te kunnen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten