Knipsel

VPRO-programmamaker Tim den Besten compleet in tranen op de radio: 'Ik ben geen racist!'

Binnenlandaug 08 2022, 18:20
Veel sneuer dan Tim den Besten krijg je ze niet. De 'man' begint compleet in tranen aan radioprogramma De Nieuws BV, want hij heeft iets stouts gezongen en nu vindt iedereen hem een racist. Zal de diverse en inclusieve samenleving deze 'witte' man ooit nog accepteren, of heeft hij zijn ware aard laten zien en is alles voorbij?
Tim den Besten deed tv-verslag van de Canal Pride voor de AvroTros, toen zijn goede vriend Nicolaas Veul op een boot voorbijkwam. Den Besten zong toen voor de grap 'Sinterklaasje, kom maar binnen met je knecht'. En daar begint het gedonder, want het woord knecht kan tegenwoordig echt niet meer en dus is Den Besten een dikke racist.
Het duurde dan ook niet lang voordat het verhaal werd aangedikt, zo zou hij het liedje tegen een aantal zwarte mannen zingen, omdat die voor de kijker net in beeld waren. Ook zou hij 'Piet' naar mensen hebben geroepen, terwijl hij (zo zegt hij zelf) 'S10' riep.
Ieder normaal mens zou dit relletje gewoon ontkrachten en zeggen dat mensen zich eens niet zo aan moeten stellen. Maar waar de AvroTros het voorval alleen 'ongelukkig' noemt, begint Den Besten nog net niet met regelrechte zelfkastijding, live op NPO Radio 1.
Moet je nagaan wat voor een teer bloempje die Den Besten is, als hij al in de eerste minuut van De Nieuws BV begint te janken om een sinterklaasliedje! Het lijkt wel alsof hij net een kind heeft aangereden.
Het treurige aan deze ronduit trieste vertoning is dat er waarschijnlijk nog veel meer programmamakers en tv-mensen net zo zouden reageren als Den Besten. Compleet overgevoelig geworden voor zelfs maar de schijn van discriminatie en racisme.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Kan Tim nog wel programmamaker blijven voor de VPRO? Zal iemand hem ooit nog als tolerant en liefhebber van diversiteit beschouwen? Weten mensen überhaupt wie Tim Den Besten is? Het zal waarschijnlijk helemaal niemand boeien. Maar met een beetje pech komt er over een paar maanden een programma uit zijn koker gerold waarin hij het zal gaan hebben over tolerantie, micro-agressies en andere woke-onzin. De boetedoening is namelijk nooit voltooid en dat weet hij, daarom raakt het hem waarschijnlijk ook zo erg. Maar man, wat een slapjanus.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten