boerenprotest den haag 2019 2

Farmers Defence Force doet een stap terug: 'Voorlopig geen harde acties meer als handreiking aan kabinet'

Politiekaug 11 2022, 17:57
Misschien wel de meest gepassioneerde boerenorganisatie van Nederland, Farmers Defence Force, laat vandaag om onverklaarbare redenen weten dat het voorlopig "harde acties" opschort. Ja, er komen nog ludieke acties enzo, maar "harde" acties komen er voorlopig niet. Dit omdat FDF graag een lief signaal wil afgeven aan het kabinet.
Het kabinet is vandaag met iets gekomen dat erop neerkomt dat de veestapel misschien toch niet terug moet worden gebracht. In plaats daarvan mogen boeren misschien verplicht 'innoveren' om hun stikstof terug te brengen. Belachelijk natuurlijk, want het betekent nog steeds dat a) het kabinet net doet alsof stikstof een probleem is en b) dat het kabinet het recht heeft boeren te vertellen dat ze hun stikstof terug moeten brengen.
Maar voor Farmers Defence Force is het toch een grote stap vooruit. Ofzo. FDF laat nu namelijk weten dat het voorlopig geen "harde acties" meer gaat voeren. Dit is een "eerste handreiking" aan het kabinet. Het is de hoop van FDF dat dit de regering er toe aanzet om het stikstofbeleid overhoop te gooien het eigendomsrecht van boeren zowaar te respecteren.
Dit betekent niet dat FDF ophoudt met alles. Nee. Zogenaamde "ludieke acties" - zoals een actie die gepland staat voor de start van de Vuelta in Nederland - gaan nog wel door. En, oh ja, FDF blijft ook doorgaan met het ophangen van omgekeerde Nederlandse vlaggen.
Natuurlijk is dit volstrekt onbegrijpelijk. De reden dat het kabinet nu iets van water bij de wijn doet is dat de "harde acties" van de boeren gewoon enorme impact hebben. Maar nu een stap terugdoen is het domste wat je kunt doen. Iedereen die ook maar een beetje verstand heeft van actievoeren weet dat je op zo'n moment niet op de handrem gaat staan, maar er een schepje boven op moet doen. Als je tegenstander in de touwen hangt geef je hem geen ruimte om rustig op adem te komen. Nee, dan ga je door en door en door totdat de scheidsrechter er een einde aan maakt óf de tegenstander zelf zijn handdoek in de ring gooit.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Mark Rutte en zijn kompanen kunnen niet eens bijna vertrouwd worden. Het 'beste' wat je van hen kunt verwachten op dit moment is dat ze een schijnbeweging maken; dat ze met een plan komen waardoor er een beetje uitstel van executie wordt gegeven... maar waarmee die executie uiteindelijk toch nog altijd doorgaat. Trappen de boeren daar nou werkelijk in?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten