De voordelen van het laten plaatsen van zonnepanelen

De voordelen van het laten plaatsen van zonnepanelen

In de huidige tijd kiezen steeds meer mensen ervoor om zonnepanelen te laten plaatsen. Dit kan op het dak van het huis, maar op je schuur of bedrijfspand behoort logischerwijs ook tot de mogelijkheden. Ondanks het feit dat het eenmalig een flinke investering vraagt, verdienen de zonnepanelen zich op termijn meer dan terug. Gemiddeld gaan zonnepanelen vandaag de dag zo’n 20 tot 25 jaar mee, wat betekent dat je met een terugverdienperiode van tussen de 5 en 10 jaar toch minimaal 10 tot 15 jaar kunt genieten van gratis stroom. Naast de financiële voordelen, zijn er nog tal van andere voordelen te bedenken, waarom ook jij zou moeten kiezen voor zonnepanelen op je dag mocht je deze nog niet hebben. Mede daarom hebben wij de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

Je bespaart geld

Het grootste voordeel van het investeren in zonnepanelen, is natuurlijk dat je er direct geld mee bespaard. Doordat je zonnepanelen elektriciteit opwekking, hoef je geen beroep meer te doen op het elektriciteitsnet. Dit heeft als grote voordeel dat deze kosten in de basis voor het grootste deel of zelfs volledig komt te vervallen. Waar deze opbrengsten in eerste instantie nog dienen te worden gezien als het ‘terugverdienen’ van je investering, zal je naarmate de tijd vordert en de volledige investering is terugverdient, dit kunnen zien als gratis stroom.

Goed voor het milieu

Wanneer jij ervoor kiest om te investeren in zonnepanelen, dan is dit niet alleen goed voor je eigen portemonnee, maar ook voor het milieu. Het opwekken van energie middels zonnepanelen, is immers een duurzame manier, wat dus betekent dat het ook voor het milieu goed is. Waar je normaliter deze keuze hebt om bij je energiemaatschappij te kiezen voor groene stroom, wek je dit nu volledig zelf op.

Waardevermeerdering van je woning

Niet alleen de zonnepanelen zelf voegen extra waarde toe aan je woning, maar ook de opbrengsten die je zonnepanelen maandelijks opleveren zorgen ervoor dat je energielabel door een verlaging van de kosten beter wordt. Dit zorgt ervoor dat je waarde van je woning een stuk hoger wordt en het logischerwijs ook voor een potentiële koper aantrekkelijk wordt om dit huis te kopen. De maandlasten zijn lager, waardoor er geld overblijft voor andere zaken.

Je levert energie terug

Niet alleen bespaar je op de kosten voor je energie, doordat je geen aanspraak hoeft te maken op het elektriciteitsnet, maar ook kun je nog eens geld extra verdienen door terug te leveren. Op deze manier profiteer je dus op twee manieren van je investering. Het geld wat je terugkrijgt voor het terugleveren van stroom, kun je vervolgens in mindering brengen op overige energiekosten, waardoor je er per saldo nog meer op vooruit gaat, dan alleen het voorschreven rendement.

Tot slot

Zoals je hierboven kunt lezen, heeft het kopen van zonnepanelen en laten plaatsen van zonnepanelen ontzettend veel voordelen. Allereerst bespaar je direct op je energiekosten, waardoor je maandelijkse lasten een stuk lager. Daarnaast zorgen zonnepanelen er ook voor dat de waarde van je woning stijgt en het energielabel beter wordt, waardoor een potentiële koper eerder geneigd is om over te gaan tot de aankoop van het huis. Heb jij nog geen zonnepanelen en twijfel je of je het wel moet, dan is het zeker het overwegen waard.

Wil jij weten waar je op moet letten bij een offerte? Lees dan het volgende artikel: offertes vergelijken, waar let ik op?