Screen Shot 2022 09 20 at 125400

Effectief thuiswerken in een tuinkantoor

Economiesep 21 2022, 7:00
Hybride werken lijkt de nieuwe standaard bij veel moderne bedrijven. Hierbij wordt werken op kantoor of op locatie afgewisseld met thuiswerken. Dit scheelt een hoop reistijd en kosten. Een groot voordeel voor zowel de werkgever als de werknemer! Als ook jij steeds vaker vanuit huis werkt, is het fijn om een eigen werkplek te hebben. Geen vrij plekje aan de keukentafel, maar echt een aparte kantoorruimte. Steeds meer mensen kiezen voor een kantoor in de tuin. Zo’n tuinkantoor heeft verrassend veel voordelen.
Tuinkantoor voor ieder budget
Je kunt met vrijwel ieder budget een kantoor in je tuin creëren. Ga je voor een prefab tuinkantoor of laat je een home office pod geheel op maat maken? Als je liever wat minder geld uitgeeft, kun je natuurlijk ook een blokhut aanschaffen of je huidige houten tuinhuisje opknappen. Geef de buitenkant een likje verf om het een nette uitstraling te geven. Gebruik hiervoor een hoogwaardige buitenlak zoals de Sigma S2U Allure Gloss. Deze lakverf is goed dekkend en gemakkelijk te verwerken. Zo krijg je zelfs een professioneel resultaat als je de verfklus zelf aanpakt. Besteed daarnaast voldoende aandacht aan de isolatie van het tuinhuisje. Het is belangrijk dat je het hele jaar door comfortabel kunt werken.
Werk en privé gescheiden
Wanneer je een werkplek in huis hebt, word je onbewust snel afgeleid. Met een tuinkantoor creëer je een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Hierdoor kun je je goed concentreren en beter houden aan de werktijden. Bovendien is het mogelijk om zakelijke klanten of collega’s te ontvangen in een tuinkantoor. Dat voelt toch een stuk prettiger dan vergaderen in jouw woonkamer of in een klein kantoorkamertje.
Minder kans op overwerken
Heb je weinig problemen met productiviteit en is jouw valkuil dat je juist té hard werkt en veel overuren maakt? Ook dan is een tuinkantoor een echte uitkomst. Na werktijd doe je letterlijk de deur achter je dicht. Wanneer je werkt in de woning zelf, is het veel verleidelijker om ’s avonds nog eventjes de laptop open te klappen.
Privacy bij het thuiswerken
In een aparte kantoorruimte geniet je van meer privacy. Dat is wel zo fijn als je belangrijke telefoontjes moet plegen, online meetings hebt of met belangrijke en persoonlijke gegevens werkt. De werkgever zal hier ook blij mee zijn.
Flexibel en multifunctioneel
Uiteraard kun je een tuinkantoor ook op andere manieren gebruiken. Maak een scheiding in het houten tuinhuisje om voldoende opslagruimte over te houden. Of deel jouw prefab werk pod in twee delen: het werkgedeelte en de chillruimte.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten