Effectief thuiswerken in een tuinkantoor

Effectief thuiswerken in een tuinkantoor

Hybride werken lijkt de nieuwe standaard bij veel moderne bedrijven. Hierbij wordt werken op kantoor of op locatie afgewisseld met thuiswerken. Dit scheelt een hoop reistijd en kosten. Een groot voordeel voor zowel de werkgever als de werknemer! Als ook jij steeds vaker vanuit huis werkt, is het fijn om een eigen werkplek te hebben. Geen vrij plekje aan de keukentafel, maar echt een aparte kantoorruimte. Steeds meer mensen kiezen voor een kantoor in de tuin. Zo’n tuinkantoor heeft verrassend veel voordelen.

Tuinkantoor voor ieder budget

Je kunt met vrijwel ieder budget een kantoor in je tuin creëren. Ga je voor een prefab tuinkantoor of laat je een home office pod geheel op maat maken? Als je liever wat minder geld uitgeeft, kun je natuurlijk ook een blokhut aanschaffen of je huidige houten tuinhuisje opknappen. Geef de buitenkant een likje verf om het een nette uitstraling te geven. Gebruik hiervoor een hoogwaardige buitenlak zoals de Sigma S2U Allure Gloss. Deze lakverf is goed dekkend en gemakkelijk te verwerken. Zo krijg je zelfs een professioneel resultaat als je de verfklus zelf aanpakt. Besteed daarnaast voldoende aandacht aan de isolatie van het tuinhuisje. Het is belangrijk dat je het hele jaar door comfortabel kunt werken.

Effectief thuiswerken in een tuinkantoor

Werk en privé gescheiden

Wanneer je een werkplek in huis hebt, word je onbewust snel afgeleid. Met een tuinkantoor creëer je een duidelijke scheiding tussen werk en privé. Hierdoor kun je je goed concentreren en beter houden aan de werktijden. Bovendien is het mogelijk om zakelijke klanten of collega’s te ontvangen in een tuinkantoor. Dat voelt toch een stuk prettiger dan vergaderen in jouw woonkamer of in een klein kantoorkamertje.

Minder kans op overwerken

Heb je weinig problemen met productiviteit en is jouw valkuil dat je juist té hard werkt en veel overuren maakt? Ook dan is een tuinkantoor een echte uitkomst. Na werktijd doe je letterlijk de deur achter je dicht. Wanneer je werkt in de woning zelf, is het veel verleidelijker om ’s avonds nog eventjes de laptop open te klappen.

Privacy bij het thuiswerken

In een aparte kantoorruimte geniet je van meer privacy. Dat is wel zo fijn als je belangrijke telefoontjes moet plegen, online meetings hebt of met belangrijke en persoonlijke gegevens werkt. De werkgever zal hier ook blij mee zijn.

Flexibel en multifunctioneel

Uiteraard kun je een tuinkantoor ook op andere manieren gebruiken. Maak een scheiding in het houten tuinhuisje om voldoende opslagruimte over te houden. Of deel jouw prefab werk pod in twee delen: het werkgedeelte en de chillruimte.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
tuin Thuiswerken