2682482290 441dcec998 c

Energieprijs crisis slaat toe: Nederlandse industrie in nood!

Economieokt 11 2023, 20:00
Wie had dat nou gedacht? De Nederlandse industrie, eens het bruisende kloppende hart van onze economie, staat nu aan het rand van de afgrond. Niet dankzij een natuurramp of een buitenlandse invasie, maar door onze eigen blunderende politici en hun halfbakken milieubeleid.
Nederland bungelt onderaan in Europa als het komt tot productievolume, volgens recente cijfers van het CBS. Maandenlang hebben we gewaarschuwd voor de gevolgen van de ongebreidelde klimaatobsessie van ons kabinet en de kampioen hiervan, de onverbeterlijke Sigrid & Robbie. De energieprijzen gieren de pan uit en nu voelt onze industrie de pijn.
"Het is overduidelijk. De productie is ingestort," zegt Peter Hein van Mulligen , hoofdeconoom van het CBS in de Telegraaf. Van "we gaan het redden" naar "we gaan ten onder"- dat is wat we horen.
Het lijkt wel alsof de realiteit eindelijk in de gezichten van deze klimaatgoeroes explodeert. Hun breed geprezen 'groene beleid' drijft de industrie tot wanhoop en onvermijdelijk tot een uittocht naar minder schone landen. De bittere ironie? Ja, de aarde zal nog steeds opwarmen, maar nu zal Nederland tegelijkertijd verarmen.
Het wordt hoog tijd dat we dit waanbeleid stoppen. Laat de industrie doen waar het goed in is: produceren. En laten we serieus naar duurzame oplossingen kijken die onze economie niet de grond in boren. Want, hoewel het kabinet gebrand is op de titel 'klimaatkoploper', herinneren wij hen eraan dat er geen prijzen zijn te winnen aan de top, als de rest van het land eronder lijdt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten