dijkhoff bier

Wenen's Bierpartij: een smaakvolle politieke revolutie met 12% van de stemmen

Buitenlandokt 11 2023, 21:00
In een bruisende bier-revolutie lijkt Wenen, Oostenrijk, te kampen met een politieke kater. Als er vandaag verkiezingen zouden zijn gehouden, zou het onmogelijk te negeren zijn: de Bierpartij (BIER) zou stoutmoedig de op twee na grootste partij zijn, met 12% van de stemmen, volgens een recente peiling van Unique Research. Een schuimende stijging van een indrukwekkende 10,2% in vergelijking met 2020.
Vergeet het traditionele gerommel - de politiek wordt eindelijk smaakvol. De kans om van je lokale fontein een bierfontein te maken en een maandelijks vat bier per huishouden - dit zijn slechts twee van de genähl bier-beloften van de partij schrijft de Telegraaf.
Achter deze zeker vermakelijke beweging zit een serieuze motivatie. De partij is opgericht door punkrocker Marco Pogo, ook bekend als Dominik Wlazny, in een poging om de horeca en cultuursector, die door COVID-19 zijn uitgedroogd, nieuw leven in te blazen.
Toch zijn niet alle bierschuim en pret. De partij heeft ook non-alcoholische standpunten over kwesties zoals de financiering van muziekscholen en kleine culturele instellingen, en het bieden van meer repetitieruimtes voor jonge muzikanten.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Pogo heeft al eerder de politieke show gestolen door derde te worden in de presidentsverkiezingen van 2022. En er broeit heel wat, want BIER is nu zeker van een plaatsje in de Weense gemeenteraad bij deelstaat- en gemeenteraadsverkiezingen in 2025. Hier proosten we op: politiek hoeft niet altijd bitterzoet te zijn – soms kan het gewoon bitter zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten