Screen Shot 2022 11 21 at 155922

Met dit dieet zijn kat en baasje tevreden

Economienov 23 2022, 7:00
Voor je kat wil je natuurlijk het beste kattenvoer hebben. Behalve kwalitatief goed voer wil je natuurlijk ook gezond kattenvoer aan je geliefde huisdier geven. Niet alleen voor je kat is dit prettig, het is ook in je eigen belang. En dan gaat het niet over onnodige bezoekjes aan de dierenarts omdat het voer niet goed is. Nee, dit gaat over de ontlasting en het verschonen van de kattenbak. Hoewel dat laatste misschien helemaal niet hoeft.
Welk voer voor de kat?
Er bestaat namelijk zoiets als een zelfreinigende kattenbak. Dan zou je zeggen dat het niet uitmaakt welk voer het diertje krijgt. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Een zelfreinigende kattenbak bestaat uit twee delen. In het ene deel worden de uitwerpselen opgevangen. In deze bak zit een filter, waardoor vieze geurtjes niet ontsnappen. Als baasje moet je nog wel regelmatig de zak of bak met uitwerpselen weggooien. Als je kat minder goed voer te eten krijgt, wordt het snel een bende.
Goed kattenvoer heeft een hoog eiwit- en vleesgehalte. Verder moeten de beste kattenbrokken vol vitaminen en mineralen zitten. Vooral kittens hebben flink wat eiwitten nodig. En met een net gecastreerde kat is het opletten voor overgewicht. Deze dieren hebben na de castratie vaak meer honger, terwijl ze minder voeding nodig hebben.
Afwisseling is noodzakelijk
Natuurlijk, katten zijn niet met mensen te vergelijken. Maar het zal je niet verbazen dat een kat niet elke dag hetzelfde hoeft te eten. Dat wil je zelf immers ook niet, en bovendien is het niet gezond. Door het beste droogvoer voor katten af te wisselen met het beste natvoer doe je beide partijen een groot plezier.
Natvoer lijkt meer op de natuurlijke prooi van katten. Veel vlees en eiwitten in natvoer is goed. Een ander pluspunt van natvoer is dat het veel vocht bevat. Katten drinken over het algemeen niet echt veel. Het voordeel van droogvoer is dat het langer houdbaar is, en toch alle essentiële voedingsstoffen bevat.
Moet je bekende kattenvoer merken kopen?
Niks is verplicht, maar het is wel verstandig. De grootste kattenvoer merken zijn niet voor niks zo groot geworden. Dat hebben ze echt niet alleen maar aan goede marketingcampagnes te danken. Dit komt vooral door de kwaliteit van het voer. Voorbeelden van goede en bekende merken zijn Whiskas, Felix, Gourmet en Royal Canin.
Wat slecht kattenvoer met de ontlasting doet
Zoals je daarnet al kon lezen, heeft het voer gevolgen voor de ontlasting van je kat. Op zich logisch. Als je kat iedere dag een flinke vracht natvoer naar binnen werkt, wordt de ontlasting aan de dunne kant. Daarom is de variatie zo belangrijk. En voor jou scheelt het tijd met het verschonen van de kattenbak.
Dat verschonen hoef je dus nauwelijks te doen als je een zelfreinigende kattenbak hebt. Wel moet het grind regelmatig ververst worden. Hierin kunnen bacteriën zich nestelen. En de zak met uitwerpselen moet nog altijd verwijderd worden. Ondanks dat moet je een stuk minder handelingen verrichten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten