zakenmannen vluchten

Multinationals massaal op de vlucht: Rutte en VVD bedankt!

Economiemrt 07, 11:00
In het Nederland van Mark Rutte en zijn VVD, waar de regelzucht en belastingdruk de pan uit rijzen, vluchten multinationals en ondernemingen nu massaal het land uit. Het nieuws dat Boskalis, onze trots op het gebied van waterbouw en baggeren, overweegt haar hoofdkantoor te verplaatsen naar het Midden-Oosten, is slechts het laatste bewijs van het falende beleid van deze regering. Na de exodus van giganten als Shell, DSM-Firmenich, en Unilever, en nu met het zwaard van Damocles boven het hoofd van ASML, is het duidelijk: Nederland is zijn aantrekkelijkheid voor bedrijven compleet kwijtgeraakt. Rutte en de VVD, bedankt!
Het is een bittere ironie dat in een tijd waarin Nederland zich op de borst klopt over zijn innovatieve en ondernemende geest, de regering er alles aan doet om dit kapot te maken. De aankondiging van Boskalis om een deel van haar hoofdkantoor naar Abu Dhabi te verplaatsen, is een direct gevolg van de kortzichtige beslissingen van onze politieke 'leiders'. De redenen? Een combinatie van de verstikkende regel- en belastingdruk en een totaal gebrek aan visie op de toekomst van ons land als hub voor internationaal talent en ondernemerschap.
Peter Berdowski, CEO van Boskalis, ooit opgericht in Sliedrecht, legt de vinger op de zere plek. In Abu Dhabi krijgen ze binnen weken een visum voor personeel, terwijl dit proces in Nederland tot twee jaar kan duren. De boodschap is duidelijk: Nederland straalt niet langer 'welkom' uit naar de wereld. Daarnaast zorgt de nieuwe wet op maatschappelijk verantwoord ondernemen ervoor dat bedrijven als Boskalis juridisch vogelvrij worden verklaard. Welk bedrijf zou onder deze omstandigheden nog durven investeren in Nederland?
De consequenties van deze exodus zijn enorm. Niet alleen verliezen we belastinginkomsten en banen, maar ook de internationale prestige en invloed die deze bedrijven met zich meebrengen. Het beleid van Rutte en de VVD heeft Nederland veranderd in een onaantrekkelijk moeras voor ondernemers en multinationals. Het is een directe aanval op onze economische toekomst en welvaart.
Voor de fijnproevers die geloven in kwaliteit en duurzaamheid, presenteert DDS in alliantie met Nederlandse boeren en het initiatief van Thierry Baudet en Gideon van Meijeren, de EerlijkEten Vleesbox. Elk stuk vlees, zorgvuldig geselecteerd en vers van de boer, belooft een ongekende smaakervaring die je nergens anders vindt. Dit is je kans om niet alleen te genieten van topkwaliteit vlees maar ook DDS te steunen. Maak vandaag nog de switch naar echt, eerlijk eten. Bestel je Vleesbox via onze exclusieve link. Eet eerlijk, proef het verschil!
Het wordt tijd dat Nederland wakker wordt. We moeten af van deze verstikkende regelgeving en de belastingdruk verlagen om onze economie weer concurrerend te maken. Als we nu niet handelen, zal de lijst van bedrijven die Nederland de rug toekeren alleen maar langer worden. Het is hoog tijd voor een radicale koerswijziging, voor een beleid dat ondernemerschap beloont in plaats van bestraft. Want laten we eerlijk zijn, in de huidige staat is het niet Boskalis of ASML die falen – het is Nederland onder Rutte en de VVD.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten