kauthar bouchallikht

Samenspel van racismebestrijders en diversiteitsdenkers: DENK en Nida voeren lobby voor hoofddoek bij BOA's

Politiekmrt 07, 12:00
In een tijd waarin de fundamenten van onze Westerse samenleving onder vuur liggen, onthult Wierd Duk in de Telegraaf een verontrustende ontwikkeling: de sluipende infiltratie van de hoofddoek-lobby binnen de rangen van onze buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s). Ondanks de tegenstand van zowel de BOA-bond als de grootste politiebond NPB, en tegen het advies van de minister in, buigen stad na stad – van Tilburg tot aan Groningen – voor de druk om de islamitische hoofddoek onder deel van het uniform te maken. Een besluit dat niet alleen de neutraliteit van het uniform in gevaar brengt, maar ook een duidelijk teken is van de verbrijzeling van ons secularisme.
Deze trend is des te alarmerender omdat het voornamelijk lijkt te draaien om de hoofddoek. Waar zijn de pleidooien van Joodse en christelijke gemeenschappen voor religieuze symbolen in het uniform? Nee, deze discussie wordt gedomineerd door islamitische voorstanders, aangevoerd door figuren als Sheher Khan van DENK Amsterdam, die onverholen hun agenda voor een grotere zichtbaarheid van de islam binnen onze publieke instellingen naar voren schuiven.
Coen de Jong, auteur van het boek Wokeland, onthult de krachten achter deze hoofddoek-lobby: een netwerk van zogenaamde racismebestrijders, diversiteitsdenkers, en linkse politici, allen met de steun van moslimclubs als DENK en Nida. Zij verkopen hun agenda onder het mom van diversiteit, maar in werkelijkheid gaat het om niets minder dan een poging om de symbolen van de islam diep in de haarvaten van onze instituties te nestelen.
De casus van Sarah Izat, die met steun van Nida en anderen haar hoofddoek wilde dragen terwijl ze in politie-uniform was, illustreert dit punt perfect. Het gaat hier niet om een individueel recht op religieuze expressie, maar om een gecoördineerde beweging die de grenzen van ons secularisme en de neutraliteit van onze publieke diensten op de proef stelt.
en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
We moeten ons ernstig afvragen waar dit eindigt. Gaan we toestaan dat de basisprincipes van onze samenleving – secularisme, gelijkheid, neutraliteit – worden uitgehold door een lobby die een specifieke religieuze agenda vooropstelt? Het is tijd voor een krachtig tegengeluid. Het is tijd dat we opkomen voor de waarden die onze samenleving groot hebben gemaakt. De infiltratie van de hoofddoek-lobby in onze publieke instellingen is een strijd die we niet mogen negeren. Het is een strijd om de ziel van Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten