strijd zij aan zij met dds

Onderzoek: Nederlanders moeten OPHOUDEN met zeuren! Leven in Nederland is een FEEST - CBS BEWIJST het!

Economiejun 03, 12:05
Lieve medelanders, het is tijd om het stof van onze klompen te schudden en de oranje bril op te zetten. Volgens een recent onderzoek van het CBS, zijn wij namelijk de uitverkorenen van Europa. Ja, je leest het goed! Nederland scoort bijna de hoogste 'brede welvaart' in de EU. Laten we het samen vieren, want Nederland is, zoals onze geliefde premier Rutte het ooit zei, een "gaaf land." Wat een eer!
Maar wacht even, voordat je een feestje plant met je buren (met wie je toch al elke week contact hebt, want dat is ook een geweldige score), laten we eens goed kijken naar deze "welvaart". We hebben namelijk lage werkloosheid, veel vertrouwen in elkaar, en nog beter: we staan bijna nooit alleen! Zo'n driekwart van ons heeft elke week contact met anderen. Hongaren zouden jaloers zijn met hun schamele één op de vijf.
Toch, in ware Nederlandse traditie, kunnen we altijd iets vinden om over te zeuren. Want, oh ja, we zijn een groot deel van ons inkomen kwijt aan woonlasten en vrouwen leven niet zo lang in goede gezondheid. We staan hier weliswaar 20e van de 27 EU-landen. Maar ach, laten we niet te veel aandacht besteden aan deze details. Focus op het positieve, mensen!
En laten we het vooral niet hebben over het feit dat we een overheid hebben die hele horden Nederlanders - tienduizenden! - financieel gesloopt hebben omdat ze zogenaamd "gefraudeerd" zouden hebben... wat niet zo bleek te zijn, maar waardoor ze wel keihard gestraft werden, financieel geruïneerd, wat uiteindelijk resulteerde in scheidingen, zelfmoorden en zelfs uithuisplaatsingen van kinderen!
Het CBS keek naar maar liefst 23 factoren om te bepalen hoe fantastisch we het hebben. Van economische zaken zoals inkomen en werkloosheid tot de hoeveelheid files (altijd gezellig om even vast te staan met z’n allen). Ook het opleidingsniveau en onze tevredenheid zijn meegenomen. En wat blijkt? Na Zweden staan we gewoon op nummer twee!
Ierland, Oostenrijk en Denemarken volgen ons op de voet, maar buurland Duitsland blijft toch een subtopper. België en Frankrijk zijn de eeuwige middenmoters. En aan de onderkant? Daar bungelen de arme landen uit Oost-Europa, met Kroatië als absolute hekkensluiter.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Dus, lieve Nederlanders, laten we ophouden met dat eeuwige gemopper. We hebben het geweldig! Ons land is een toonbeeld van welvaart en welzijn. En als je je toch nog eens wil beklagen over de hoge woonlasten of de gezondheid van vrouwen, denk dan aan de Hongaren die maar één op de vijf keer per week hun buren zien. Het kan altijd erger!
(Hoor ik daar iemand roepen dat we in Nederland helaas hele horden Kansenparels hebben die het onmogelijk maken voor Nederlandse vrouwen om vrolijk gekleed over straat te gaan in hele wijken? WAT BOEIT DAT?! Jongens, we hebben veel minder grote files dan elders. Dus!)
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten