wilders eu 2

Geert Wilders roept op tot steun voor PVV bij aankomende Europese verkiezingen

Politiekjun 03, 13:28
Geert Wilders, de leider van de Partij voor de Vrijheid (PVV), heeft zijn volgers op Twitter aangespoord om bij de komende Europese Parlementsverkiezingen op zijn partij te stemmen. In een tweet van 2 juni 2024 benadrukte Wilders de belangrijke keuzes die volgens hem voor Nederland op het spel staan. De verkiezingen vinden plaats op donderdag 6 juni, en de PVV hoopt de grootste Nederlandse partij in het Europees Parlement te worden.
Wilders' tweet luidt: "Goedemorgen Nederland! Donderdag EP-verkiezingen! Het wordt spannend! Wordt de PVV de grootste of GL-PvdA? Minder asiel en terreur of open grenzen? Nederland soeverein of nog meer macht naar de EU? PVV OF GL-PVDA? GA STEMMEN VOOR MINDER ASIEL- EN IMMIGRATIE! STEM PVV!"
De boodschap van Wilders reflecteert de centrale thema's van zijn partij, waaronder een strenger asielbeleid en behoud van nationale soevereiniteit. De PVV, die tijdens de Tweede Kamerverkiezingen van 22 november 2023 als grootste partij uit de bus kwam, onderhandelt momenteel over een coalitie met BoerBurgerBeweging (BBB), Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD), en Nieuw Sociaal Contract (NSC). Wilders heeft daarbij Dick Schoof, voormalig Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), voorgesteld als kandidaat-premier.
Wilders positioneert de keuze voor de kiezer als een duidelijk contrast tussen de PVV en de GroenLinks-PvdA (GL-PvdA) combinatie. De GL-PvdA coalitie, geleid door Frans Timmermans, richt zich op progressieve thema's zoals klimaatverandering en sociale gelijkheid, en steunt een meer geïntegreerde Europese Unie. Dit staat haaks op de standpunten van de PVV, die pleit voor minder EU-invloed en strengere immigratiecontroles.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Peilingen suggereren dat de race tussen de PVV en GL-PvdA zeer nipt zal zijn. Inhoudelijk zullen de PVV en GroenLinks-serieus andere standpunten innemen, zeker wat betreft immigratie. Helaas zullen die verschillen uiteindelijk weinig impact hebben op het beleid, want de PVV is en blijft in Europa natuurlijk waanzinnig klein. De nepliberalen en globalistische christendemocraten hebben en houden het daar voor het zeggen. Het is dan ook niet helemaal duidelijk waarom het zo 'belangrijk' zou zijn als de PVV net een zetel groter wordt dan GroenLinks-PvdA of net een zetel kleiner. De enigen voor wie dat enig verschil maakt is, natuurlijk, de ego's van de betrokkenen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten