Kijk dan! Pepijn van Houwelingen slácht NCTV-spionpremier Dick Schoof: "Het is Rutte 2.0!"

Politiekmei 30, 12:00
In de Tweede Kamer heeft Pepijn van Houwelingen keihard uitgehaald naar de man die het eerste PVV Kabinet ooit moet gaan leiden, NCTV-spionnenopperhoofd Dick Schoof. Of, zoals ik hem liever noem, de NCTV-slang. Het FVD-Kamerlid sloopte Schoof door hem te vergelijken met de huidige premier. Tja, harder kan je kritiek inderdaad nauwelijks zijn!
"Rutte heeft tijdens zijn premierschap Nederland grondig weten te veranderen," begon Van Houwelingen zijn inbreng bij het Kamerdebat gisteren. Daarop begon hij aan de opsomming van een lange lijst van gevolgen / problemen die allemaal veroorzaakt zijn door Rutte. Bijvoorbeeld: de bevolkingsgrootte is gegaan van 16,5 naar bijna 18 miljoen. "Nederland voorheen welvarend [...] is veranderd in een land waarin de woningmarkt is vastgelopen, de economie nauwelijks groeit, eenderde van de 15-jarigen functioneel analfabeet is, onderwijsresultaten zijn dramatisch gedaald, het OV is vastgelopen, ziekenhuizen zijn gesloten, talloze gemeenten zijn opgedoekt en de voedselbanken kunnen de vraag niet meer aan."
"Stuk voor stuk problemen die de gevolgen zijn van foute keuzes." En, ging Van Houwelingen verder, daarmee had hij nog lang niet alles gezegd. Want misschien wel het belangrijkste is dat Rutte verantwoordelijk is geweest voor de vergaande overheveling van de machten en soevereiniteit van het Nederlandse parlement naar Brussel.
"Onze democratie is onder deze premier de afgelopen jaren vakkundig ontmanteld," legde de FVD'er uit. "Dat heeft hij goed gedaan. De EU heeft haar macht verder vergroot, bijvoorbeeld door gigantische nieuwe fondsen en steunprogramma's in het leven te roepen zoals het Coronaherstelfonds. Door deze Kamer aangenomen moties worden NIET uitgevoerd."
En dat is natuurlijk niet eens alles. Nee, ging Van Houwelingen verder, dan is er ook nog eens de Oekraïense oorlog waar Nederland al half deel van uitmaakt. En misschien wel helemaal.
"Ondertussen worden onze vrijheden en democratie nóg verder uitgehold door die vre-se-lij-ke EU," zei Van Houwelingen daarop. En het ergste van alles? "De Tweede Kamer laat het allemaal gebeuren. De premier heeft van deze Kamer een Slaapkamer gemaakt," aldus Van Houwelingen.
Daarom wilde Van Houwelingen graag weten of Rutte er trots op is wat hij ons land heeft aangedaan en "de Tweede Kamer tot een stuk folklore heeft gereduceerd?"

Schoof als Rutte 2.0

En toen kwam 22 november 2023. Verkiezingen. "Nederlanders wilden een nieuwe premier," aldus Van Houwelingen. Een premier die alles anders zou doen.
"Wat zullen die bijna 2 miljoen Nederlanders die op Geert Wilders hebben gestemd teleurgesteld zijn," ging Van Houwelingen verder. "Ze stemden voor Geert Wilders in het Torentje, ze wilden weg, en krijgen er nu een ex-PvdA'er voor terug die Rutte als een inspiratiebron ziet."
"Het is oude wijn in nieuwe zakken," zei Van Houwelingen daarop. "Een voormalig hoofd van de geheime diensten waarop niemand óóit heeft gestemd. Die het huidige beleid altijd heeft gesteund, en die pro-klimaat én pro-EU is."
"Een soort Rutte 2.0," concludeerde het FVD-Kamerlid daarop. "Of, zoals de Engelsen zeggen, meet the new boss, same as the old boss."
Tenslotte feliciteerde Van Houwelingen Rutte met Wilders' keuze voor premier. "Want met deze keuze is zijn erfenis volledig veiliggesteld en weten we dat er niets maar dan ook echt helemaal iets gaat veranderen. Als kiezers willen dat er wél iets gaat veranderen, dan moeten ze op 6 juni stemmen op de enige overgebleven echte oppositiepartij: Forum voor Democratie." 

Bosma karteldier

Tijdens Van Houwelingens inbreng gebeurde er trouwens ook weer iets geks. Hij zei immers iets negatiefs ("stuk folklore") over de Tweede Kamer. Je zou denken dat dit geaccepteerd zou moeten worden door Bosma, aangezien hij zelf in het verleden heel fel is geweest over het parlement en hij zelfs een partijbaas heeft die de Tweede Kamer een "nepparlement" heeft genoemd.
Helaas is niets minder waar. Bosma is in no time namelijk verworden tot een karteldier pur sang. En dus onderbrak hij Van Houwelingen opeens toen die "folklore" in de mond nam. Dát vond Bosma namelijk toch erg. Oh, oh, oh, hoe dúrfde de FVD'er!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Het is al erg genoeg dat Schoof premier wordt van Nederland. Echt hoor. Maar moeten we nou ook nog eens dealen met een PVV-Kamervoorzitter die opeens zijn D66-hart ontdekt heeft? Leuk voor hem en de zijnen dat ze serieus genomen worden in Den Haag en zelfs aan de macht mogen ruiken hoor, maar dit wordt met de dag wanstaltiger. PVV-kiezers willen écht geen halve (of hele) D66'er als Kamervoorzitter. Dan hadden ze wel dírect op die ranzige club gestemd in plaats van op een partij die patriottisch zegt te zijn.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten