Planten voor beginners: eenvoudig onderhoud voor prachtige tuinen

Planten voor beginners: eenvoudig onderhoud voor prachtige tuinen

Ga je op korte termijn voor het eerst aan de slag met het onderhouden van de tuin? Zorg er in dat geval voor dat de tuin relatief eenvoudig is in onderhoud. Je geniet hierdoor nog steeds van een geweldig totaalplaatje, zonder dat je al te veel tijd kwijt bent aan het verzorgen van het verlengstuk van de woning. En wist je dat het dan een erg goed idee is om te investeren in specifieke planten? Je leest er wat meer over in dit blog.

Voeg bodembedekkers toe en geniet snel van erg veel groen in de tuin

Kies er bijvoorbeeld voor om wat meer te investeren in bodembedekkers. Want met de juiste soort verzorging kunnen deze planten in relatief korte tijd de grond al bedekken. Ook hoef je de planten nauwelijks te verzorgen - buiten ze genoeg water geven en bij te knippen. Niet zo gek dus dat deze planten enorm geliefd zijn om te kopen. De kers op de taart? Het toevoegen van de nodige potgrond tijdens het platen. Hierdoor weet je altijd zeker dat de bodembedekkers vanaf het eerste moment op goede grond kunnen groeien.

Kies voor planten die het hele jaar door een mooie (groene) kleur behouden

Maar het is ook altijd een erg goed idee om specifiek op zoek te gaan naar planten die het hele jaar door een mooie kleur behouden. Hierdoor oogt de buitenruimte tijdens ieder seizoen van het jaar erg levendig. Gelukkig is er vandaag de dag enorm veel informatie online te vinden, zodat je op deze manier ook weer net even wat makkelijker een gepaste keuze kunt maken. Misschien weet je op dit moment al helemaal wat voor soort planten je graag terug wilt laten komen in de tuin.

Optimaal onderhoud door de juiste soort verzorging van de planten

Ben je helemaal tevreden met de bloemen en planten bij jou in de tuin? Dan is het een kwestie van het onderhouden en bijhouden van het verlengstuk van je woning. Kies ervoor om de planten regelmatig te snoeien met heggenscharen. En check of je op een regelmatig basis de tuin moet bewateren. Ook goed om te weten, is dat je tuin het hele jaar door weer een ander soort verzorging nodig heeft. Zorg er dus altijd voor dat je het hele jaar door de nodige voedingsstoffen voor de grond in huis hebt gehaald.

Meest gelezen

Lees meer