Screen Shot 2022 08 16 at 103002

PVC vloeren: de nieuwste trends

Economieaug 16 2022, 15:30
Vloeren van PVC zijn immens populair. De schitterende designs zijn niet of nauwelijks van een echte houten of betegelde vloer te onderscheiden. Ze zijn zelfs in speciale patronen, zoals die van een Hongaarse punt vloer, te leggen. PVC vloeren hebben bovendien vele voordelen, zoals resistentie tegen vocht, een goede demping van geluid, slijtvastheid en eenvoudig onderhoud. Overweeg jij de aanschaf van een nieuwe PVC vloer en ben je benieuwd naar de laatste trends? Lees dan gauw verder.
PVC tegels
PVC vloeren zijn tegenwoordig met tegelmotief leverbaar! Dit tegellaminaat heeft dezelfde hoogwaardige uitstraling als een vloer van echte tegels. Kies voor een ontwerp met bijvoorbeeld leisteen, marmer of beton. De kleuren en de textuur zijn heel natuurlijk. Het oppervlak voelt aan als echt steenachtig. Tegellaminaat is een voordelig en praktisch alternatief voor een vloer van echte natuursteen of betontegels. De PVC tegels zijn in vele uitvoeringen te leveren en daarom is er voor iedere wens een oplossing. In een handomdraai creëer je een fraaie vintage of hipster look.
Lange planken met houtlook
Een PVC vloer met een design van lange houten planken is een klassieker. Dergelijke planken bootsen met fraaie gedetailleerde reliëfs en kleurstellingen echt hout perfect na. Een vloer met mooie nerfpatronen en natuurlijke tinten is het resultaat. Je hebt de keuze uit diverse formaten en bevestigingsmogelijkheden. Wat momenteel erg hip is, is een witte of lichtgrijze vloer met lange planken. Dit geeft een frisse uitstraling en een ruimtelijk effect aan de betreffende ruimte.
Visgraatvloer
Een visgraatvloer staat prachtig in moderne en klassieke interieurs. Bij dit type vloer liggen de planken in een V-vorm en dit lijkt op een visgraat. Met zo’n vloer is het mogelijk om de ruimte groter te laten lijken en speelse effecten te creëren. Ga voor een uitvoering met smalle of juiste brede planken. Designs met veel kleurverschillen, grijstinten en gebleekt hout zijn heel trendy. Ook het gebruik van zowel smallere als bredere planken groeit in populariteit. Brede planken ogen minder druk dan smalle. Lange smalle planken geven aan de andere kant een heel verfijnd effect.
Vloer met Hongaarse punt patroon
Een variant op de visgraatvloer is Hongaarse punt vloer, ook wel chevron of sergeantstreep genoemd. Hierbij liggen de planken niet haaks op elkaar, maar in een hoek van 45 of 60 graden. De bovenzijde van de planken ligt dus schuin tegen elkaar in plaats van trapsgewijs. Dit geeft je interieur een luxe uitstraling. Deze trend is erg in opkomst. Er is ontzettend veel mogelijk qua kleuren en afwerkingen. Hierdoor sluit deze trend heel goed aan bij zowel knusse als strakke interieurs. Je geeft jouw woonkamer, keuken of badkamer er eenvoudig een persoonlijke uitstraling mee.
Passend afwerking
Je PVC vloer is pas af als je deze afwerkt met plinten die goed bij de vloer staan. Kies voor muurplinten in de bijpassende kleur of universele plakplinten die aansluiten op de kleur van de vloer. Door een afwerking met plinten werk je de rand van de vloer netjes af. Zo onttrek je de oneffenheden die bij het leggen zijn ontstaan heel eenvoudig aan het zicht en heb je een erg mooi resultaat.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten