359123912 3b568797d0 c

Stekkerauto's: Meer last dan lust voor de automobilist

Economieapr 18, 10:00
Gisteren schreef De Dagelijkse Standaard over de bittere waarheid die de groene dromers liever verborgen houden: het enthousiasme voor elektrische auto’s neemt dramatisch af. En nee, het zijn niet alleen de torenhoge prijzen en het oplaadgedoe die de consument afschrikken – een gebrek aan duidelijkheid over de toekomstige wet- en regelgeving en grove misvattingen over de werkelijke kosten van elektrisch rijden blijken nu de ware boosdoeners.
Volgens het Trendrapport Duurzame Mobiliteit van Nationale-Nederlanden, is er een schrijnend tekort aan kennis bij de Nederlandse bevolking over wat elektrisch rijden daadwerkelijk inhoudt en kost. Maar liefst driekwart van de Nederlanders denkt onterecht dat elektrische auto's duurder zijn in onderhoud en verzekering dan hun fossiele tegenhangers. Wat een farce! De realiteit is dat, ondanks hogere aanschafprijzen, deze stekkervoertuigen op termijn goedkoper zouden zijn in gebruik. Echter, de aanstaande stijging van de wegenbelasting en de voortdurende daling van de aanschafprijzen zaaien twijfel over de werkelijke besparingen.
Waarom blijft men dan toch kiezen voor diesel, vraagt u? Omdat de burger genoeg heeft van de onzekerheid en de constante veranderingen in het beleid die hun portemonnee raken. Minder dan de helft van de particulieren en zzp'ers is op de hoogte van aanstaande regelgeving zoals emissieloze zones, wat hun keuze voor traditionele voertuigen logisch maakt. De Duitsers, bekend om hun pragmatisme, keren ook massaal terug naar diesel. Zelfs met al de beloofde subsidies en belastingvoordelen, klinkt de roep van de vertrouwde verbrandingsmotor luid en duidelijk.
En dan het milieu – die heilige graal waarvoor elk offer blijkbaar gerechtvaardigd is. Laten we wel wezen, de groene façade van elektrisch rijden verbergt een ongemakkelijke waarheid: de batterijen zijn een ecologische nachtmerrie zodra ze vervangen moeten worden, en de energie om deze auto’s te laden komt vaak nog steeds van vervuilende bronnen zoals kolencentrales. En wat te denken van landen als India, Pakistan, veel Zuid-Amerikaanse landen, en zelfs Afrika? Denkt men echt dat de overstap naar elektrisch rijden daar enige prioriteit zal hebben?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Dit groene sprookje is niets meer dan een modernistische mythe, gepusht door betweters die de complete realiteit uit het oog zijn verloren. Het wordt tijd dat we deze groene illusie doorprikken en terugkeren naar energie- en vervoersoplossingen die zowel economisch als ecologisch zinnig zijn. De wereld redden? Laten we beginnen met realistisch en praktisch beleid dat niet gebaseerd is op wishful thinking, maar op harde feiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten