immigranten boot 6

Wynia's Week: ''Migratiecrisis alleen op te lossen zonder EU!"'

Immigratieapr 18, 11:00
Terwijl de Europese Unie blijft worstelen met een steeds toenemende stroom migranten, tonen Denemarken en Zweden aan dat echte oplossingen voor migratie buiten het logge EU-systeem liggen. De recente analyse van Jan Werts in Wynia's Week legt pijnlijk bloot hoe onwerkbaar het nieuwe Europese migratiepact is. Niemand in Brussel, zo blijkt, gelooft echt dat dit pact de immense toestroom van migranten zal indammen. En waarom zouden ze ook? De geschiedenis heeft keer op keer aangetoond dat de EU te verdeeld en bureaucratisch is om effectief actie te ondernemen.
Het pact, dat bedoeld is om illegale immigratie tegen te gaan en een evenwichtiger verdeling van asielzoekers over de lidstaten te bewerkstelligen, is al bij voorbaat gedoemd te mislukken. Landen als Polen en Hongarije liggen – geheel voorspelbaar – al dwars. Dit is geen verrassing; al in 2015 werd een vergelijkbaar akkoord gesloten dat nooit echt van de grond is gekomen. Het Europese Hof in Luxemburg mag dan bevestigd hebben dat het bindend is, maar de hoofdsteden van de lidstaten hebben het simpelweg genegeerd schrijft Wynia's Week.
Wat blijkt effectief? Speciale akkoorden zoals die met Turkije, Tunesië, Mauritanië en Egypte die de toestroom beperken en een humaner alternatief bieden dan de gevaarlijke overtocht over de Middellandse Zee, die al te vaak verandert in een kerkhof. Maar zelfs deze akkoorden zijn lapmiddelen die de onderliggende problemen niet adresseren stelt Werts.
Denemarken en Zweden daarentegen nemen het heft in eigen handen. Door de migratieproblematiek buiten de klauwen van de EU om te regelen, hebben zij meer succes geboekt in het beheersen van hun grenzen en het beschermen van hun nationale soevereiniteit. Deze landen laten zien dat nationale zelfstandigheid en directe controle over immigratiebeleid niet alleen mogelijk, maar ook effectiever zijn dan de zware, ineffectieve aanpak van de EU concludeert Werts.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de oorlog van de overheid tegen onze BOEREN. Jij ook? Steun het geweldige initiatief van EerlijkEten, FVD, De Dagelijkse Standaard en onze eigen trotse Nederlandse boeren dan! Bestel een mooie Box met het beste vlees, met de lekkerste groente, fruit en aardappelen van EerlijkEten en krijg al die fantastische producten DIRECT van het land van de Nederlandse boer. Geen tussenmensen er tussen in. Geen supermarkten. Geen toegevoegde hormonen. En vooral geen waardeloze vaccins die het vlees feitelijk vergiftigen! Schrijf je VANDAAG nog in!
Het is hoog tijd dat we deze voorbeelden ter harte nemen. Nederland, en Europa als geheel, moet stoppen met blindelings vertrouwen op falende EU-pacten en beginnen met het nemen van onafhankelijke, sterke maatregelen die onze burgers beschermen en de integriteit van onze grenzen handhaven. We kunnen niet langer toestaan dat onze toekomst wordt bepaald door bureaucraten die meer geïnteresseerd zijn in politieke spelletjes dan in de veiligheid en het welzijn van onze mensen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten