1. Home
  2. Telegraaf en kartel-werkgeversorganisatie verzetten zich tegen loonsverhoging: 'Heel gevaarlijk!'

Telegraaf en kartel-werkgeversorganisatie verzetten zich tegen loonsverhoging: 'Heel gevaarlijk!'

Economie14 dec 2022, 19:00
In een schokkend bericht van De Telegraaf waarschuwen werkgevers - en natuurlijk de krant zelf - voor een "gevaarlijke" loongolf. Volgens deze elite krant en de werkgevers zouden loonsverhogingen leiden tot meer inflatie en hogere prijzen.
Raymond Puts van de AWVN zei: "Dan komen we volgend jaar uit op een loonstijging van pakweg 6 procent. Daarmee dreigen we onszelf uit de markt te prijzen."
Het is schokkend dat deze elite krant en werkgeversclub zich verzetten tegen NOODZAKELIJKE loonsverhogingen voor gewone mensen. Het is tijd dat deze rijke elite begrijpt dat werknemers hard moeten werken voor hun geld en dat ze een eerlijk loon verdienen... en dat ze zich op de huidige manier gewoon niet meer redden.
Hele horden mensen hebben geen geld voor gas, elektriciteit... zelfs niet voor water. Ze willen wel boodschappen doen, maar ze hebben gewoon niet genoeg te besteden om voor het gezin te kopen wat het nodig heeft. Maar ze werken wél hard.
In plaats van te waarschuwen voor inflatie en hogere prijzen, zouden deze werkgevers en dat VVD-blaadje moeten erkennen dat loonsverhogingen nodig zijn om de levensstandaard van de gemiddelde werknemer te verbeteren.
De loonsverhogingen an sich zijn natuurlijk het probleem niet. Als mensen niet kunnen rondkomen moeten ze gewoon meer geld krijgen, zeker als het geld dat ze betaald krijgen in rap tempo minder waard wordt. Met andere woorden, als je ze 3.000 euro betaalt voor dezelfde diensten kun jij heel blij zeggen dat ze er niet op achteruit gaan, maar als de inflatie 10% is, dan is dat natuurlijk een keiharde leugen.
Inflatie is het proces waarbij de prijzen van goederen en diensten stijgen over een langere periode van tijd. Dit kan gevaarlijk zijn voor een economie omdat het de koopkracht van geld kan verminderen. Als de prijzen stijgen, wordt elke eenheid van de valuta minder waard, wat betekent dat mensen minder kunnen kopen met hetzelfde bedrag geld. Dit kan leiden tot een vermindering van de vraag naar goederen en diensten en kan uiteindelijk leiden tot economische stagnatie.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden
Het échte probleem is dat de prijzen worden opgedreven, niet door de gewone markt, maar door het wanbeleid van dit kabinet (en dat van andere regeringen in de rest van de wereld, maar toch voornamelijk echt door het kabinetsbeleid). Als de 'werkgevers' en dat huisblaadje van de VVD, De Telegraaf dus, iets van moed hadden, dan zouden ze dát aankaarten en het kabinet dwingen om ervoor te zorgen dat de inflatie-verhogende maatregelen per direct stoppen én dat de lasten verlaagd worden voor mensen, zodat ze netto er alsnog niet op achteruit gaan, ondanks de inflatie.
Maar nee. Dat doen ze dan weer niet. Want als puntje bij paaltje komt vormen dit soort 'werkgeversorganisaties' en 'kranten' natuurlijk gewoon een arm van het Kartel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten