image001 81

Zo gebruik je geweven labels - Inspiratie & voordelen

Economiejun 13, 20:31
Tegenwoordig is milieubewust ondernemen geen kwestie meer van willen, maar een noodzaak. Gelukkig zijn er veel kleine manieren om uiteindelijk toch een grote impact te maken. In dit artikel bekijken we de toepassingen voor geweven labels en de voordelen.

Waarom kiezen voor geweven labels?

De belangrijkste reden om te kiezen voor geweven labels is de minimale impact op het milieu. Ze zijn namelijk erg duurzaam en milieuvriendelijk, waardoor je de CO2-afdruk van je bedrijf verkleint. Een andere reden is dat ze een luxe uitstraling hebben, waardoor je jouw producten meteen naar een hoger niveau tilt. Tenslotte kun je deze soort labels op veel verschillende manieren gebruiken. Uiteraard voor kleding, maar ook voor veel andere stoffen producten.

 Hoe geweven labels gebruiken?

Geweven labels worden gemaakt van stof, die je net als andere labels volledig kunt personaliseren. Denk aan het laten weven van je logo, bedrijfsnaam of een bepaald kenmerk of statement. Je kunt eigenlijk van alles verzinnen en op een unieke manier een boodschap communiceren naar de klant. Hieronder een aantal toepassingen waarvoor geweven labels vaak worden gebruikt.

Kleding

De belangrijkste toepassing is natuurlijk kleding. Geweven labels zijn erg makkelijk te bevestigen, zoals aan de boord van een trui of aan de zoom van een broek. Je hebt de keuze uit veel verschillende maten en kleuren, zodat je het label helemaal kunt aanpassen op je product. Geweven labels zijn ook een stuk zachter, wat erg prettig is voor de drager. Het is dus niet nodig om een label eraf te knippen, als je bijvoorbeeld een gevoelige huid hebt.

Babykleding en -producten

Om verder te gaan op een gevoelige huid, geweven labels zijn erg zacht. Daarom zijn ze ideaal voor kleding en andere producten voor de allerkleinsten, zoals dekens en badcapes. Geweven labels kun je tevens erg goed bevestigen, waardoor ze extra veilig zijn. Je kunt labels aan de binnenzijde van je producten bevestigen, maar ook op een zichtbare plek om je merk te promoten.

Knuffels

Ook voor knuffels zijn geweven labels ideaal, wederom vanwege de zachtheid van het materiaal. Je kunt ze ook voor deze toepassing zelf samenstellen, en zo groot of klein maken als je zelf wilt. Zo voeg je met een label van stof echt iets toe aan het product, dat er niet meteen wordt afgeknipt. Dankzij de kleine minimale oplage is het ook erg leuk als je maar af en toe iets maakt en/of verkoopt. Zo zien je producten er heel professioneel uit, zonder dat je grote hoeveelheden hoeft af te nemen.

Stoffen eco-producten

Aan alle producten die van stof zijn gemaakt, is het mogelijk om een geweven label te bevestigen. Vooral voor ecologische producten is het een goede keuze, aangezien het perfect past bij de boodschap die je daarmee wil uitdragen. Denk aan beschermhoezen voor drinkflessen, broodzakken, theedoeken, wasbare luiers, rugzakken, tote-bags en nog veel meer.

Cadeauverpakkingen en relatiegeschenken

Tenslotte kun je geweven labels ook gebruiken voor het verpakken van je producten of als relatiegeschenk. Wat dacht je van een lange geweven label die dient als sleutelhanger ter promotie? Of gebruik stoffen labels op een creatieve manier bij het milieuvriendelijk verpakken van cadeautjes en bestellingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten