shutterstock 2418510027

Belgische premier De Croo krijgt thuis bezoek van boze Vlaamse boeren: "Vreedzaam protest"

EUfeb 04 , 10:00
Het rommelt in Europa. In verschillende landen trekken boze boeren de straat op om te protesteren tegen de idiote plannen van de EU, zo ook in België. Vlaamse boeren begaven zich afgelopen zaterdagavond naar de privéwoning van de Belgische premier Alexander De Croo om hun onvrede te uiten. Rond 22.00 uur arriveerde een groep van ongeveer twintig boeren met hun tractoren voor het huis van De Croo in Michelbeke, zoals gemeld door Belgische media.
In tegenstelling tot soortgelijke situaties in Nederland, waar boeren die ministers thuis opzoeken meteen worden beschuldigd van intimiderend gedrag, lijkt het overleg tussen de Belgische premier en de boeren vreedzaam te zijn verlopen. De Croo ging in gesprek met de boeren en volgens berichten verliep alles gemoedelijk.
Het Nieuwsblad benadrukt dat het hier ging om een "vreedzaam protest." De premier zou hebben toegezegd om opnieuw te kijken naar de specifieke problemen waarmee de landbouw in de Vlaamse Ardennen te kampen heeft. In een interview met de VRT gaf De Croo aan begrip te hebben voor de zorgen van de boeren en verklaarde: "Ik heb hen uitgelegd wat we op korte termijn gaan doen. Ik heb ook afgesproken dat we elkaar de komende weken opnieuw gaan zien om te kijken hoe we een aantal dingen kunnen oplossen."
De protesten van Belgische boeren beperken zich niet tot het demonstreren bij De Croo's huis. Al dagenlang blokkeren ze belangrijke autowegen en overslagcentra, waaronder die van supermarkten. Ook werden donderdagavond grensovergangen naar Nederland geblokkeerd. De eerste blokkades werden vrijdag opgeheven na toezeggingen van de Belgische en Vlaamse regering, evenals de Europese Commissie, om samen met de boeren te kijken naar mogelijke vereenvoudiging van regelgeving.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL ACHTER DE BOEREN. Zij strijden voor hun voortbestaan. Daarin verdienen ze onze steun als bondgenoten. Denk jij daar net zo over? Steun het vrije DDS-geluid dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de boeren elke dag weer te steunen!
Het is toch bijzonder om het contrast met Nederland te zien; in ons eigen land worden boeren nota bene beschoten door de politie, verketterd en weggezet als terroristen, terwijl tegelijkertijd de hand boven het hoofd wordt gehouden van de klimaatactivisten die zichzelf weer zo nodig aan de snelweg moeten vastplakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten