shutterstock 1649868622

Brusselse chantage: EU dwingt Hongarije tot steun Oekraïne

EUfeb 01 , 22:00
De ware aard van de Europese Unie is weer eens pijnlijk blootgelegd. Wat ooit begon als een bondgenootschap van onafhankelijke staten, is nu verworden tot een dictatoriale entiteit, die niets anders doet dan haar lidstaten economisch chanteren en hun wil opleggen. De recente ontwikkelingen rond Hongarije tonen aan dat Brussel geen tegenspraak duld en klaarstaat om elk land dat durft af te wijken van haar dictaten, genadeloos terug in de rij te dwingen.
Het is een schande dat de Hongaarse premier Viktor Orbán, die lange tijd terecht weerstand bood tegen het absurde steunpakket van tientallen miljarden euro's voor Oekraïne, nu toch heeft moeten capituleren onder de immense druk van de EU bericht de NOS. Dit toont aan dat de stem van individuele lidstaten in de EU niets meer waard is.
De EU stelt dat deze steun bedoeld is om de Oekraïense economie overeind te houden, maar in werkelijkheid gaat het hier om niets minder dan het financieren van een oorlog dat de EU zelf mede heeft aangewakkerd door maar te blijven uitbreiden met lidstaten naar de Russische grens. De ironie dat Hongarije, dat nauwe banden onderhoudt met Rusland en Poetin, nu gedwongen wordt om dit pakket te steunen, ontgaat niemand.
Deze gang van zaken is niet alleen een klap in het gezicht van Hongarije, maar van alle EU-lidstaten die nog illusies hadden over hun onafhankelijkheid binnen dit Brusselse rijk. Het is een bewijs dat de EU allesbehalve een unie van gelijken is. Het is een centraal geleide macht die niet terugdeinst voor het gebruiken van economische dwang en manipulatie om haar lidstaten te dwingen tot gehoorzaamheid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we klaar met ALLE kartelspelletjes. Het is tijd voor een Realistisch en Conservatief kabinet. Niet overmorgen. Niet volgende week. Maar VANDAAG. Denk jij. daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons elke dag weer te pleiten voor een rechts kabinet dat ons land rédt!
Het wordt tijd dat de lidstaten van de EU wakker worden en inzien dat hun soevereiniteit onder ernstige druk staat. De toekomst van een vrij en onafhankelijk Europa hangt aan een zijden draadje, zolang landen als Hongarije worden gedwongen om tegen hun eigen belang in te handelen, puur om te voldoen aan de bevelen van Brussel.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten