shutterstock 1533483302

Franse boeren blokkeren A35 in Straatsburg in protest tegen hoge landbouwkosten

EUjan 25 , 14:00
Naast de grootschalige boerenprotesten in Nederland en ook bij onze oosterburen hebben nu opnieuw de Franse boeren van zich laten horen. Honderden boeren trokken afgelopen woensdag richting Straatsburg en hebben daar de snelweg geblokkeerd. Volgens lokale media ging het om driehonderd tot vierhonderd tractoren op de A35. Ook snelwegen in de regio Drôme werden geblokkeerd.
Volgens BFMTV is de snelweg bij Straatsburg normaal gesproken een erg drukke route. De boeren zouden van plan zijn om 24 uur lang op de weg te blijven staan. Ze hebben tenten, toiletten en grote barbecues meegenomen om de tijd door te komen.
De boeren zijn boos op de regering vanwege de hoge kosten voor de landbouwsector. Ze willen dat de belasting omlaag gaat en dat de strenge milieuregels versoepeld worden. Goh, waar hebben we dat nu eerder gehoord? Heel dat gezeik vanuit Brussel komt onderhand bij iedereen de strot uit, niet zo gek dus dat de verwachtingen zijn dat de populistische rechtse partijen flink gaan scoren tijdens de aankomende Europese verkiezingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
Tragisch is wel dat in Drôme volgens de politie woensdag meer ongelukken zijn gebeurd dan normaal en er ook een motorrijder om het leven is gekomen, die tegen een vrachtwagen botste. Het is niet duidelijk of dat ongeluk iets te maken had met de geblokkeerde snelwegen. Dinsdag reed een auto in op een wegversperring van de boeren en kwamen een boerin en haar dochter om het leven. Bijzonder tragisch, want het is aannemelijk dat deze feiten weer zullen worden gebruikt als voer om de acties van de boeren in een kwaad daglicht te zetten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten