dalle 2024 06 10 165408 a dramatic illustration of globalist elites controlling europe the scene features a group of powerful well dressed figures standing in front of a ma

Het echte verhaal: de globalisten hebben een ENORME meerderheid in het Europees Parlement

EUjun 10, 15:45
Gisteren was een goede dag voor nationaal-populistische én conservatieve partijen. Ze hebben echt flink wat winst geboekt in het Europees Parlement. Helaas betekent dit niet dat die partijen de toekomst van de EU nu wel even gaan bepalen. Het tegendeel is zelfs waar. De eurofiele globalisten hebben namelijk nog altijd een enorme meerderheid: 451 van de 720 zetels.
In heel veel Europese landen hebben nationaal-populisten en conservatieven toegeslagen. Zij werden ofwel de grootste partij in hun land, of anders de nummers twee of drie. Ja, er is gisteren wel degelijk iets gebeurd in Europa. Er is iets veranderd.
Helaas betekent dit niet dat het Europese beleid gaat veranderen. Want net als in Nederland hebben heel veel andere Europese landen heel veel verschillende partijen. De meerderheid van die partijen zijn globalistisch en eurofiel. Dat is in Nederland zo en in de rest van Europa is dat niet anders.
Kijk maar naar de nieuwe samenstelling van het Europees Parlement:
Heel veel mensen hebben de ballen verstand van wat die fracties allemaal betekenen. Maar vrees niet, dat gaan we hier even uitleggen.
De "European People's Party" is de Europese Volkspartij. Zo heet de fractie van de christendemocraten in het Europees Parlement. Dat is dus de fractie van het CDA in Nederland en het CDU in Duitsland. BBB neemt ongelooflijk genoeg ook plaats in die fractie - de fractie die de voorzitter levert, de doodenge Duitser Ursula von der Leyen.
De EPP heeft 181 zetels. Daarmee is het de grootste fractie in het Europees Parlement. Opvallend genoeg hebben zij er vijf zetels bij gekregen.
Natuurlijk zijn ze niet in de meerderheid. Dat klopt. Maar dat hoeven ze ook niet te zijn. De sociaaldemocraten van de PvdA zijn namelijk de tweede partij met 135 zetels. Dat zijn er 4 minder dan vijf jaar geleden... wat niet veel verval is. De christendemocraten en de sociaaldemocraten samen komen dus uit op 316 zetels.
Voor een meerderheid heb je 361 zetels nodig. Die zetels kunnen ze weghalen bij Renew Europe (82 zetels). Renew is "pro-Europees" en zogenaamd "liberaal." Wie hierbij zit? Guy Verhofstadt uit België. En natuurlijk onze VVD, die in Europa net zo eurofiel is als D66.
Die drie fracties kunnen doen en laten wat ze willen. Vervolgens heb je de conservatieve Conservatives and Reformists van de SGP en Identity and Democracy van RN en de PVV. Dat zijn in totaal (71+62) 133 zetels.
Daarop zie je de Groenen (hallo, GroenLinks en Volt) met 53 zetels en 'Links' met 34. Tenslotte is er Nonaligned met 102 zetels.
Nonaligned is vaak kritisch. Dus dan zou je op 133+102=235 zetels komen voor eurocritici. Van de 720. De rest is ofwel pro-Europees, ofwel knetterlinks, ofwel extreem Eurofiel.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Al die globalistische en eurofiele fracties gaan in het Europees Parlement dus gewoon keihard zaken met elkaar doen. Al hun plannetjes worden doorgedrukt... En er is niets wat 'de grote winnaars van de verkiezingen' daar aan kunnen doen. Want hoewel de nationaal-populisten groot zijn geworden hebben ze eronder te lijden dat er enorm veel partijen zijn, en dat die partijen allemaal zetels hebben gepakt. Soms meer, soms minder. Maar het resultaat is dat die partijen samen veel groter zijn dan de nationaal-populisten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten