dalle 2024 06 10 111530 a dynamic and energetic scene depicting the aftermath of the european parliament elections showing a large crowd celebrating with flags of various eu

Revolutie in Europa! Eurokritische, anti-immigratie partijen slaan keihard toe

Politiekjun 10, 9:00
De anti-immigratie revolutie waar de elites zo bang voor waren heeft gisteren inderdaad plaatsgevonden. In heel veel landen hebben de partijen die geallieerd zijn met onze eigen PVV toegeslagen. Van Vlaams Belang tot Rassemblement National: ze hebben allemaal een ongelooflijke goede uitslag neergezet.
Wat er in Frankrijk is gebeurd, is werkelijk indrukwekkedn. De partij van Marine Le Pen heeft daar ongeveer eenderde van de stemmen gekregen. Eenderde! Het clubje van president Emmanuel Macron moest genoegen nemen met daar de helft van. Ja, dat lees je goed. Macrons clubje kreeg slechts 15 procent. Wat natuurlijk ongekend weinig is - en wat er de oorzaak van is dat Macron de ontbinding van het parlement aangekondigd heeft en nieuwe verkiezingen wil.
Bij RN was het daarentegen natuurlijk feest. De patriottische-populistische partij vierde feest - met Franse vlaggen overal en de overduidelijke steun van minstens eenderde van het electoraat (want bij landelijke presidentsverkiezingen kun je er nu vergif op innemen dat RN óók flink stijgt ten opzichte van de vorige verkiezingen).

Duitsland

Ook in Duitsland hebben de patriottische partijen flink gewonnen. Alternative fur Deutschland werd niet de grootste partij van het land, maar dat hadden we ook niet verwacht. Wat belangrijker is, is dat AfD erin geslaagd is de twééde partij te worden na de CDU.
Je hebt nu in Duitsland dus de zogenaamd conservatieve christendemocraten die de grootste zijn, gevolgd door de patriotten van AfD. Pas daarna komen de sociaaldemocraten van Bondskanselier Olaf Schulz, die écht keihard is afgegaan.
Opvallend is dat AfD een enorme boost heeft gekregen door jongere kiezers. Sterker nog, onder kiezers jonger dan 30 jaar oud is AfD de grootste partij.

Italië

In Italië werden de Italiaanse Broeders van Giorgia Meloni gemakkelijk de grootste. Dat was enigszins verwacht, maar het is toch belangrijk om te zien dat Meloni en de haren hun eerdere nationale verkiezingsoverwinning en kabinetsformatie dus vervolgen met Europese overwinningen. Deze club heeft het nu echt gewoon voor het zeggen in Italië.

BREAKING: Giorgia Meloni’s Fratelli d’Italia party wins the European Parliament election in Italy. According to the exit poll, her party will get 28% of the votes. The socialist PD party is one second place with 21% 🇮🇹

Image
5.0K
Reply
Meloni's club komt uit op zo'n 28%. De socialisten op 21% of daaromtrent. Dat is nogal een verschil. In Nederland bedraagt het verschil tussen de nummers één en twee (de groenen-sociaaldemocraten versus de PVV) zo'n 4%. In Italië is dat gat dus bijna twee keer groter. Maar dan in het voordeel van de nationaal-populisten.

Oostenrijk

Ook in Oostenrijk hebben de nationaal-populisten ongekend hard toegeslagen. De FPÖ - de partij die een jaar of twintig geleden in andere Europese landen nog werd weggezet als extremistisch, nazistisch en erger - werd daar namelijk de grootste.
De reden? Net als elders in Europa zijn kiezers klaar met de massa-immigratie en de Woke-gekte. Ze willen dat Europa behouden blijft. Europa voor Europeanen. Punt.

Ierland

Het is ongekend, maar zelfs in Ierland hebben de anti-immigratie patriotten toegeslagen. In dat land is het Malachy Steenson geweest die gewonnen heeft in Dublin. In arbeidersbuurten. Dát is zijn achterban: de arbeiders. De oude sociaaldemocratische kiezers die verraden zijn door de sociaaldemocratische elites.
Deze politicus en zijn achterban waren bijzonder uitgelaten - en gaan in Brussel vrijwel zeker voor flink wat lawaai zorgen. Want zij nemen géén blad voor de mond. "De revolutie is begonnen!" zei Steenson gisteravond trots.

Zweden

Ook in Zweden hebben de nationalisten een positief resultaat neergezet. De jongeren van de partij waren zo blij dat ze zelfs feest vierden terwijl ze dansten op een heel bekend Duits liedje. Iemand die het herkent?
Voor mensen zeuren: het zijn jongeren. Natuurlijk gaan die JUIST naar zo'n nummer luisteren.

Kortom

Als we dan naar de resultaten kijken van de leidende nationaal-populistische partijen in de EU dan zien we dit:

BREAKING: Parties opposing mass-immigration surged in today’s European Parliament election: 🇭🇺 Fidesz - 44% 🇵🇱 PIS - 34% 🇫🇷 NR - 32.5% 🇮🇹 FdI ca. 28% 🇦🇹 FPÖ - 27% 🇳🇱 PVV - 17.7% 🇩🇪 AfD - 16.5% 🇧🇬 Vaz. - 15.4% 🇷🇴 AUR - 14% 🇵🇱 Confederation - 12% 🇪🇸 Vox - 10.5% 🇵🇹 Chega - 10%

Image
19.0K
Reply
In Hongarije heeft Fidesz van premier Orban keihard toegeslagen. Orban wordt door de Europese elites steeds weer bekritiseerd, maar zijn volk houdt van hem. Hilarisch genoeg roepen onze media nu dat het heel slecht was voor Orban omdat zijn partij 'maar' 44% van de stemmen kreeg... met de nummer twee partij die 30% kreeg. Oké dan.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
In Polen is het conservatief-populistische PIS de grootset met 34%. In Frankrijk is het nationaal-populistische NR met 32,5%. In Italië zijn de nationaal-populisten van Meloni de grootste. In Oostenrijk de nationaal-populisten van FPÖ.
In Nederland kreeg de PVV 17,7% waarmee het de tweede partij is. In Duitsland is AfD de tweede met 16,5%. En zo gaat de lijst maar door. Zelfs Vox in Spanje en Chega in Portugal hebben heel goede resultaten neergezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten