portraitfactorynl 2024 dds debat 4 juni 7

Onderzoek! 56% van PVV-kiezers bleef gister THUIS: Rechts Nederland is NIET gaan STEMMEN

Politiekjun 07, 14:00
Het is te triest voor woorden, maar uit onderzoek van I&O blijkt heel duidelijk dat GroenLinks-PvdA gisteren de grootste is geworden, en dat FVD mogelijk geen enkele zetel heeft gekregen, doordat het overgrote deel van de rechtse kiezers thuis is gebleven. Ja, dat lees je goed. De overgrote meerderheid van 'onze' kiezers - van realistische, patriottische kiezers - was te lui om gisteren van de bank te komen.
Bizar genoeg kwamen maar liefst 1,4 miljoen PVV-kiezers van 22 november gisteren thuis. Ja, dat lees je goed. Je hebt het over bijna anderhalf miljoen PVV-kiezers die het gisteren verdomden om naar het stembusje te gaan. Ze hadden andere, veel belangrijkere dingen te doen. Zoals? Nou, Netflix kijken, waarschijnlijk. Een peukie roken.
Die 1,4 miljoen PVV-kiezers komt neer op 56%. 56% van de PVV-kiezers van 22 november hebben gisteren niets gedaan. Ze wilden niet even een paar minuutjes wandelen om te stemmen. Want jongens, daar word je misschien wel moe van!
En de PVV is niet de enige partij die geleden heeft onder de apathie van kiezers. Bij NSC was het nóg erger. Maar liefst 59% van de NSC-kiezers van 22 november heeft gisteren niet gestemd. Dat komt neer op 800.000 mensen. Knetter!
Bij andere rechtse partijen is hetzelfde min of meer gebeurd. Zie FVD, bijvoorbeeld. Grote groepen FVD'ers dachten, 'weet je wat, het boeit me niet?' En dus stemden ze op 22 november wél op FVD, maar konden ze zichzelf er gisteren niet van overtuigen om toch gewoon even naar het stemlokaal te lopen en gebruik te maken van hun democratische recht.
Ongehoord Nieuws-presentator Tom de Nooijer concludeert hier terecht uit dat de uitslag van GroenLinks-PvdA als grootste dus niets zegt "over de populariteit onder het volk" van die clubs. "Bij volgende Tweede Kamerverkiezingen zou de PVV op dit moment wederom glansrijk winnen."

Cruciaal. De PVV-achterban is 2,5x zoveel thuisgebleven als die van GL-PvdA. Dat GL-PvdA nét 1 zetel meer heeft in de #exitpoll dan PVV, zegt dus niets over de populariteit onder het volk. Bij volgende Tweede Kamerverkiezing zou de PVV op dit moment wederom glansrijk winnen.

Image
Image
684
Reply
Natuurlijk klopt dat volledig. Maar dit betekent niet dat mensen niet furieus kunnen zijn op de thuisblijven.
X-gebruiker Millie legt bijvoorbeeld uit dat ze "zo teleurgesteld" is "in mensen niet gestemd hebben. Ben er onwel van. Willen wij een leven zoals het kartel het wil hebben? Dan verdienen we ook niet beter."
"Ik blijf FVD altijd steunen," zegt ze daarop, "de beste partij voor dit land. Voor ON ben ik ook erg voor. Hou van waarheid."
Frans denkt daar net zo over. "Klopt, maar het zegt wel veel over het politieke bewustzijn van deze kiezers," zegt hij in reactie op de tweet van De Nooijer. "De EU is voor hen de 'Ver van mijn bed' show. Een deel wist niet eens dat er vandaag 6/6 verkiezingen waren."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
"Men heeft zijn stem verkwanselt door niet te gaan. Een stemplicht zou niet verkeerd zijn."
Dat laatste hoor je trouwens steeds meer mensen zeggen: dat er een stemplicht zou moeten komen. In sommige andere landen is er zo'n plicht - in België bijvoorbeeld, en ook in Turkije - en het moet gezegd worden: het werkt heel goed. Burgers weten dat ze moeten stemmen en letten daarom ook wat meer op, zodat ze niet alleen gaan stemmen om geen straf (boete) te krijgen, maar ook zodat ze daadwerkelijk weten welke partij in hun ogen hun stem verdient.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten