himars

Wow! Amerika komt met $225 miljoen steunpakket voor Oekraïne: "Inclusief HIMARS raketten"

Buitenlandjun 07, 15:00
In Kiev zijn ze vandaag buitengewoon opgetogen. De Amerikanen hebben namelijk weten dat ze met een nieuw "steunpakket" komen voor Oekraïne. Dat "steunpakket" bestaat uit nieuwe wapens, waaronder HIMARS-raketten. De totale waarde zou $225 miljoen zijn.
De Kyiv Independent bericht hierover, waarbij de krant zich baseert op berichtgeving van de Associated Press. Het nieuwe pakket bestaat onder meer uit High Mobility Artillery Rocket Systems, munitie, mortiersystemen en artilleriegranaten. 

⚡️AP: US to announce $225 million military aid package to Ukraine, including HIMARS rockets. The U.S. is preparing to announce a military aid package for Ukraine worth about $225 million, the Associated Press reported on June 6, citing unnamed American officials.…

860
Reply
Het is bepaald niet voor het eerst dat de Verenigde Staten dit doet. Vorig jaar werd al bekend dat Amerika toen ook HIMARS stuurde. Volgens de Amerikanen zouden deze systemen "voor een grote kentering" in de oorlog kunnen zorgen. Die "grote kentering" bleef uit - hoewel de Oekraïeners nog steeds niet verslagen zijn en wel degelijk tegengas blijven geven.
Toen die HIMARS vorig jaar geleverd werden, werd dit videoitem gemaakt over de systemen. Opvallend is dat de systemen als bijzonder effectief worden gezien - een effectiviteit die de Amerikanen zelf niet eens echt zagen aankomen.
Kiev zegt deze systemen nodig te hebben om de Russische opmars van de afgelopen maanden te stoppen en de aanvoer van munitie (en mankrachten) van Rusland op te blazen. HIMARS zijn erg precies, waardoor ze goed ingezet kunnen worden om vijanden uit te schakelen.
HIMARS kunnen op lange afstanden opereren. Je hebt het over tenminste 64 kilometer, maar ook (veel) verder. Daarmee zouden HIMARS in principe niet alleen gebruikt kunnen worden om Russische doelwitten in Oekraïne aan te vallen, maar ook doelwitten in Rusland zelf.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten