shutterstock 2249228267

LOLWUT? Media geven RUSLAND de schuld van hackersaanvallen op FVD en PVV

Politiekjun 06, 15:15
Heb je zin om even goed te lachen? Ja? Oké, mooi. Ga er dan even goed voor zitten. De media zijn namelijk gekomen met uitleg over de hackersaanvallen op de websites van FVD en, blijkbaar, ook op die van de PVV. Raad eens wie er volgens de media achter zitten? Juist, de Russen. Want de Russen hebben natuurlijk een enorme hekel aan partijen die er door het partijkartel juist van beschuldigd worden dat ze pró-Rusland zijn. Toch?!
"De websites van verschillende politieke partijen zijn donderdag niet of nauwelijks bereikbaar door zogeheten ddos-aanvallen," aldus De Telegraaf. Wij berichtten daar eerder vandaag al over. Het ging bij ons dan met name om de website van FVD, maar ook het CDA werd even lastig gevallen, en de website van de PVV lag echt op z'n gat.
"De CDA-website is nu wel bereikbaar. Die van PVV en FVD zijn nog uit de lucht," aldus De Telegraaf. "De verantwoordelijkheid voor de aanvallen lijkt te zijn opgeëist door HackNet, een schimmige pro-Russische groep hackers. Die valt vaker sites aan in landen waar Rusland een conflict mee heeft," bericht De Telegraaf daarop.
Volgens een CDA-woordvoerder komen de aanvallen "uit het buitenland." De Russen dus, is de boodschap (hoewel het CDA die aanvallen op wonderlijke wijze heeft afgeslagen).
En dat is wat gek. Want toen het allemaal begon had ik al contact met mensen... en die zeiden me helemaal niet dat de aanvallen uit het buitenland kwamen. Dit terwijl ik zelf naar het Oosten van Europa wees... Maar nee, dat was niet het geval.
Toen ik dit nieuws voorbij zag komen kon ik me niet inhouden. Ik reageerde dan ook meteen op X... waar ik in grote verbazing opschreef: "Ze spinnen het werkelijk zo!? De aanvallen op de website van FVD komen uit ZOETERMEER." De tweet werd geretweet door Baudet.

Ze spinnen het werkelijk zo!? De aanvallen op de website van FVD komen uit ZOETERMEER

Brent Hadderingh
Brent Hadderingh
@BrentHadderingh

"Die van PVV en FVD zijn nog uit de lucht. De verantwoordelijkheid voor de aanvallen lijkt te zijn opgeëist door HackNet, een schimmige pro-Russische groep hackers. Die valt vaker sites aan in landen waar Rusland een conflict mee heeft."

98
Reply
Natuurlijk gaan we niemand van vervelende dingen beschuldigen. Wij zijn het mediakartel en het partijkartel niet. Die doen dat wel. Wij niet. Wat we alleen wél even vermelden is dat het best grappig is dat een bepaalde Nederlandse inlichtingendienst - die een hekel heeft aan FVD (en PVV) - vanuit Zoetermeer opereert. Daar suggereren we natuurlijk niets mee. We stellen het slechts vast. Feiten enzo, weet je wel?
Hoe dan ook, natuurlijk is het hilarisch dat ze nu werkelijk beweren dat de Russen achter de aanval zitten op de websites van drie Nederlandse partijen, waarvan er twee bekendstaan als uitgesproken pro-Russisch en anti-Oekraïneoorlog. Oh, en dat de aanval op de website van het CDA snel kon worden afgeslagen terwijl die tegen FVD en PVV stug doorgingen.
Die Russen zijn werkelijk héél achterlijk zeg. Dommer dan die Russen worden ze niet gemaakt, he?
Of zal er iets anders gaande zijn?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten