frits

-Frits Bosch- Ian Buruma, NRC: “de jeugd stemt extreem rechts. Bah!”

Opiniejun 10, 17:05
NKO (Nationaal Kiezersonderzoek) bevestigt in haar onderzoek het onderzoek van I&O dat links onder alle bevolkingsgroepen heeft verloren aan rechts, zelfs de groep die ‘beter hadden moeten weten’, de hoogopgeleiden. Links wijt dat aan het ‘handig gebruik maken door radicaal rechts van bestaand onbehagen, zie Bas Heijne in zijn boek ‘Onbehagen’. Heijne is dol op Sigmund Freud (1856-1938), een inmiddels goeddeels verlaten psych-analyticus. We moeten naar de psychiater volgens hem want het onbehagen is vooral psychisch. Maar nu is er Ian Buruma, de vaste kracht van NRC Handelsblad in voor links woelige tijden.

Ruk naar rechts

De ruk naar radicaal (vooral ‘radicaal’, die houden we er in) rechts is dus nooit te wijten aan het politieke beleid, de omstandigheden, de feiten, nee, het zijn degenen die handig weten te manipuleren en die zitten op extreem rechts! De Amerikaanse Nederlandse auteur Ian Buruma komt met slagroom op de taart: “De jeugd stemt rechts! Dat is verderfelijk”. De kop van zijn NRC Handelsblad artikel van 7-6-24 verraadt al waar het stuk heengaat: “Rechtse volksmenners weten radicale beloftes aan de (jonge) man te brengen.”

De jeugd heeft de toekomst.

Buruma schrijft dat de jeugd voor rechts kiest. In Frankrijk 36% voor RN, in Nederland 31% voor PVV, in de VS 29% voor Trump, in Duitsland 29% voor AfD.. Volgens Buruma komt dat “omdat de jeugd zich miskend en ongehoord voelt en slachtoffer is van de elites.” Misschien heeft Buruma hierin gelijk, maar ook hij ‘vergeet’ alle feiten en achtergronden. Hij heeft het over de rechts extreme mannen in dure pakken die de jeugd radicale beloftes voorhoudt. Radicale beloftes. Ziet u het voor u? Als je mannen in dure pakken ziet moet je uitkijken! Zij zijn handig in het manipuleren. Het zijn telkens de anderen die de schuld hebben van de verrechtsing. Frans Timmermans zit op hetzelfde spoor: verketteren en stigmatiseren, de rechtsstaat gaat eraan! “Rampzalig!”

De druiven zijn zéér zuur

Dom is het ook. Want als links niet enig zelfonderzoek doet en de steven gaat wenden, dan gaat de verrechtsing gewoon door. Het is een kwestie van tijd voor Vlaams Belang, zelfs in België! Want de jeugd heeft de toekomst.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten