20231215 082832 004

-Interview Marco van den Boomgaard (FVD)- 'De Europese nummer 2 van het CDA Ter Laak wil rechts Nederland de mond snoeren!'

EUmrt 28 , 11:00
In een raadsdebat heeft Ingeborg ter Laak, de nummer twee van het CDA voor de Europese Parlementsverkiezingen en tevens wethouder in Zoetermeer, een storm van controverse ontketend. Ter Laak bestempelde influencers met rechtse denkbeelden als ondermijnend en een gevaar voor de samenleving, woorden die niet onopgemerkt zijn gebleven en breed worden beschouwd als ondemocratisch en polariserend. Deze uitlatingen hebben een felle reactie uitgelokt van Marco van den Boomgaard, fractievoorzitter van FVD in Zoetermeer, die de beschuldigingen onacceptabel vindt. "Ongelooflijk wat een beperking van de democratie welke ter Laak voor ogen heeft! Zolang het linkse influencers zijn, is alles prima, maar wanneer het rechts is, wordt het ineens als een gevaar gezien," stelt van den Boomgaard in een tweet, waarbij hij de rol van het CDA in het Europese politieke landschap en haar bijdrage aan de EU-agenda in twijfel trekt. Deze controversiële uitspraken en de heftige reacties daarop vormen de perfecte aanleiding voor De Dagelijkse Standaard om Marco van den Boomgaard als de nummer 5 voor FVD voor de Europese Parlementsverkiezingen dieper aan de tand te voelen over deze kwestie.

Ongelooflijk wat een beperking van de democratie welke ter Laak voor ogen heeft! Zolang het linkse influencers zijn is alles prima maar wanneer rechts is het een gevaar🤔 Hiermee gooit nr 2 op de Europese Parlement verkiezingen van het CDA de democratie voor de bus, ze past in…

FVD Zoetermeer
FVD Zoetermeer
@FVD_Zoetermeer

Wethouder @ingeborgterlaak zet influencers met "rechtse denkbeelden" weg als ondermijnend en een gevaar voor de samenleving. 🤯 Dit soort uitspraken zijn ondemocratisch en polariserend. Dit is onacceptabel. ☝️ #democratie #zoetermeer #FVD

116
Reply
Marco, wat ging er door je heen toen je de uitspraken van Ingeborg ter Laak over rechtse influencers hoorde? Voelde dit als een aanval op de vrijheid van meningsuiting voor jou?
Ook! Als politicus ben je er om invloed uit te oefenen en ik dus op rechts! Tevens maak ik mij zorgen over onze democratie en iedereen met een mening. Klaarblijkelijk mag je alleen een mening hebben als deze in het narratief past van links Nederland. Ik vind dit een onacceptabele beperking van onze democratie. Het is een schoffering van andersdenkenden. Dit juist op een avond waar Inclusiviteit en diversiteit ter discussie stond!
Hoe zie jij de rol van influencers met rechtse ideeën in het huidige politieke klimaat? Dragen zij volgens jou positief bij aan het maatschappelijke debat?
Ik ben trots op alle influencers mits dat zij binnen de wet handelen. Kritisch zijn naar wat er gebeurd om ons heen is een natuurlijk goed wat we moeten koesteren. Of ze positief bijdragen is verder irrelevant voor mij. Het gaat er om dat er daardoor discussie volgt waaruit de waarheid gefilterd kan worden. Ik vraag mij nu oprecht af of de waarheid wel gewenst is bij de kartelpartijen.
Over polarisatie gesproken, denk je dat de opmerkingen van Ter Laak dit verder aanwakkeren?
Goede vraag! Ja dit draagt natuurlijk bij aan de polarisatie maar sterker nog doet dit afbreuk aan het vertrouwen in de politiek, laat dat helder zijn. De opmerkingen van CDA wethouder ter Laak zijn dan ook verwerpelijk te noemen. Op deze wijze wakkert zij angst aan bij mensen met rechtse ideeën en dat is ontoelaatbaar. Bij deze spreek ik tevens de hoop uit dat men zich juist wel blijft uitspreken! Wanneer wij, rechts Nederland, ons niet mogen verwoorden is de vraag hoe het gesteld is met de democratie in Nederland een hele terechte vraag. Een grote zorg die ik deel!
Ter Laak beweert dat rechtse influencers schadelijk zijn voor de samenleving. Hoe zou jij deze beschuldiging pareren en welk bewijs zie je dat het tegendeel aantoont?
Dit is natuurlijk een valse bewering van deze CDA prominent. Rechtse influencers zetten aan tot denken tot zelfreflectie en dat is hoognodig! Natuurlijk kunnen er excessen zijn maar die zien we meer bij links, denk aan Extinction Rebellion en Antifa die meer geweld gebruikt dan wie dan ook en deze zijn links van het politieke spectrum. Als ik er aan toe mag voegen, zijn het niet juist rechtse politici die meer en meer bescherming nodig hebben? Onlangs is onze partijleider Thierry Baudet nog aangevallen in België en aangevallen met een fles in Groningen. De flashbacks aan Pim Fortuyn zijn schering en inslag!
(Artikel gaat verder onder deze oproep) DDS en EerlijkEten zijn een ontzettend belangrijke PETITIE begonnen. Waarom? Om ervoor te zorgen dat producenten duidelijk moeten maken op etiketten dat er INSECTEN in hun voedselproducten zitten als dat het geval is. Want momenteel is dat NIET zo. Walgelijk! Je kunt dus per ongeluk meelwormen en andere viezigheden naar binnen werken. Teken onze petitie voor Betrouwbaar Voedsel.
Je noemde Ter Laaks uitspraken een "beperking van de democratie" op X. Kun je uitleggen hoe haar houding, volgens jou, de democratische waarden in gevaar brengt?
Zolang zij zegt en ik citeer: "Mensen met rechtse denkbeelden werken ondermijnend en zijn een gevaar voor de samenleving", kan ik niet anders dan  concluderen dat zij rechts Nederland de mond wil snoeren. Een reminder aan het adres van mw. ter Laak dat het meerendeel van de Nederlandse samenleving rechts stemt en dus rechtse denkbeelden heeft. Dit de mond willen snoeren is een aanval op ons democratisch stelsel waarin rechtse denkbeelden net zo aanwezig zijn als linkse denkbeelden. De rechter flank dus de mond willen snoeren en intimideren is dus een gevaar voor onze democratische waarden. Het is als geforceerd oogkleppen op de kiezer zetten en hun visie willen versmallen naar de idealen van links en daarmee rechts buiten spel zetten. Deze wethouder moet leren accepteren dat democratie ook rechts kan zijn en niet alleen haar ideaalbeeld kan en mag vertolken. Het de mond snoeren van rechts is een opmaat naar nog meer wantrouwen richting de politiek en zal men steeds vaker naar andere mogelijkheden grijpen om gehoord te worden. Deze opmerking van de wethouder werkt escalerend, is grievend en ondemocratisch!
Hoe denk je dat het politieke klimaat in Nederland en Europa zou veranderen als uitspraken zoals die van Ter Laak de overhand krijgen? Wat voor impact zou dit hebben op politieke diversiteit?
Het is duidelijk dat mw. ter Laak voor het CDA op de tweede plek pronkt voor een plekje in het Europees Parlement. Daar beginnen deze waanideeën vaker. Wat ze nu doet is voorsorteren op lokaal niveau, tot grote ergernis. Als dit soort waanideeën de overhand gaan krijgen in Europa of Nederland moeten we ons afvragen in wat voor land we leven. Een land van vrijheid of in een neo-dictatuur? De gedachten-politie ligt al op de loer dat is zeker als we deze wethouder horen!
Hoe ziet FVD de toekomst van politieke discussies en de rol van influencers daarin? Wat moet er gebeuren om een evenwichtige en respectvolle dialoog tussen alle politieke stromingen te garanderen?
We zien bij FVD al geruime tijd dat de mainstream media op handen is van dit soort wethouders. Onze zichtbaarheid hier is al nihil en zal door dit soort (wan) beleidsmakers niet beter worden. Des te belangrijker de rol van influencers juist om de vinger op de welbekende zere plek te leggen. Wat er moet gebeuren is simpel, geef het rechtse geluid evenredig veel tijd en erkenning. Maar nog belangrijker is het gehoor geven aan rechtse influencers. Breng de democratie weer dichtbij de mens!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten