2023 03 31

Marxistische EU-wetgeving vereist dat genderverschillen worden meegenomen bij ontwerp van producten

EUmrt 31 2023, 16:00
''De Europese Unie heeft een belangrijke stap gezet in de strijd tegen het patriarchaat'', volgens Kim van Sparrentak, Europarlementariër voor GroenLinks. Het is vanaf nu niet meer toegestaan om bij het ontwerpen van producten standaard uit te gaan van een ''witte man van 1,80m en 70 kilo''. In de General Product Safety Regulation is vastgelegd dat genderverschillen moeten worden meegenomen in de veiligheidsbeoordeling van producten.
Deze wet is een belangrijke stap voorwaarts in de strijd voor gendergelijkheid en tegen de blanke man van 1,80m en 70 kilo. Het erkent dat mannen en vrouwen verschillen in lichaamsbouw en andere fysieke eigenschappen, waardoor producten anders moeten worden ontworpen om veiligheid en comfort te garanderen voor zowel mannen als vrouwen. Deze wet klinkt natuurlijk heel sympathiek maar het is geschoold op marxistische haat voor de blanke man van GroenLinks.
Gelukkig is er ook kritiek op de wetgeving. Door partijen zoals GroenLinks en D66 is het steeds moeilijker geworden om te bepalen wat een man is en wat een vrouw is. Hierdoor kan het lastig zijn om te bepalen welke fysieke eigenschappen moeten worden meegenomen in de beoordeling van de veiligheid van een product. Dit gaat problemen opleveren en het zorgt ook voor extra regelgeving. De bureaucratie zal toenemen.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De nieuwe wetgeving gaat gevolgen hebben voor bedrijven die producten ontwerpen en op de markt brengen. Zij zullen moeten zorgen dat hun producten voldoen aan de nieuwe eisen en rekening houden met de verschillende lichaamsbouw en fysieke eigenschappen van mannen en vrouwen. Veel ondernemers zullen deze wetgeving daarom niet toejuichen het zorgt er namelijk voor dat de regeldruk weer toeneemt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten