Sigrid Kaag Minister van Financiën 9O1A6748

Na twee avonden crisisberaad worstelt het Kabinet nog altijd met een reactie op verkiezingsuitslag

Politiekmrt 31 2023, 15:00
Na twee avonden crisisberaad is het Kabinet er nog niet aan toe om een reactie te geven op de verkiezingsuitslag. Sigrid Kaag (D66) heeft aangegeven niet optimistisch te zijn. “Maar dat wil niet zeggen dat ik pessimistisch ben. Daar zitten veel gradaties tussen”. Aldus Kaag. Vandaag wordt er in de ministerraad opnieuw gesproken over een reactie vanuit het kabinet op de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen waarbij Caroline van der plas met haar partij de grote winnaar is geworden.
Kaag laat in een reactie weten dat er nog door wordt gewerkt aan de brief en dat het kabinet voor een grote opgaven staat. “Als je naar de inhoud kijkt vraagt dat meer tijd en ook rust. Dus er wordt doorgewerkt.” Zo is er in Den Haag dus weer veel te doen om een nietszeggende “brief”, de enige brief die verstuurd zou moeten worden is een ontslagbrief naar de koning waarbij Mark Rutte, Sigrid Kaag en het voltallige kabinet hun conclusie trekken en nooit meer terugkeren in de Nederlandse politiek.
De decadente oneliners van Kaag volgen elkaar dan ook in rap tempo op. “Dit vraagt om volwassenheid en begrip” Aldus de D66-vicepremier. Zo zou volgens Kaag gekeken moeten worden naar “de bredere triggers van onvrede, want die zijn veel meer dan stikstof.”
De inmiddels veelbesproken “brief” moet uiterlijk dinsdag naar buitenkomen ter voorbereiding op een Tweede Kamerdebat. Kaag weet dan ook niet of de brief er vandaag al komt. “we zijn er nog niet uit.” Ook vanuit de EU volgt er een brief waarin staat dat Brussel waarschuwt dat Nederland niet moet treuzelen met het stikstofbeleid. Minister van der Wal wil het eerst allemaal even in alle rust bekijken. Zowel minister van der Wal als minister Adema van Landbouw zeggen allebei geschrokken te zijn van de brief.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten