screen shot 2022 08 18 at 21

Het Briefje van Jan maakt korte metten met het stikstofdictaat uit Brussel

Opiniemrt 31 2023, 14:00
Ophef in Den Haag: een brief vanuit 'Brussel' heeft voor flink wat opschudding gezorgd in de Nederlandse politiek. In het Briefje van Jan, gericht aan de minister van Natuur en Stikstof, maakt Jan Dijkgraaf korte metten met het stikstofdictaat uit Brussel. Ook Dijkgraaf twijfelt er sterk aan of deze brief wel echt afkomstig is uit Brussel. Het is allemaal iets te toevallig. Politieke junkies weten in de politiek is niets toeval.
Het briefje, dat per post binnenkwam en in het Nederlands was geschreven, roept bij sommigen vragen op over de echtheid en herkomst ervan. Zo benoemt de brief zaken die 'Brussel' de EU-landen helemaal niet heeft opgelegd en gaat het in op binnenlandse aangelegenheden waar 'Brussel' normaal gesproken niet over gaat..
Bovendien ontbrak er een fatsoenlijk briefhoofd en werd de brief uitgerekend op de dag van het bezoek van de minister van Natuur en Stikstof aan Eurocommissaris Sinkevičius ontvangen. Niet lang daarna lekte de brief uit aan RTL Nieuws, wat tot extra argwaan leidde schrijft Dijkgraaf.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
De minister van Natuur en Stikstof, Christianne van der heeft laten weten de situatie te betreuren en ze gaat nu de brief goed bestuderen voordat ze met een reactie komt. Toch blijft de vraag hangen: wie zit er achter deze brief en wat is het doel ervan? Deze brief komt natuurlijk als geroepen om het voortbestaan van het kabinet te redden. De oppositie roept op tot opheldering en wil dat het kabinet uitleg geeft over de herkomst van de brief. Ook zij vinden het moment van opduiken van deze brief te toevallig.
Wordt vervolgd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten