shutterstock 1840431526

Porsche en Ferrari lobbyen tegen Frans Timmermans' plan voor verbod op benzine- en dieselauto's in EU

EUmrt 07 2023, 9:00
In Duitsland is er momenteel onrust ontstaan over het plan van Frans Timmermans om de hele Europese Unie te dwingen om benzine- en dieselwagens te bannen in 2035. Het plan heeft de bezorgdheid gewekt over de gevolgen voor de Duitse auto-industrie, die een belangrijke bijdrage levert aan de economie van het land. De liberale FDP-partij is deels tegen het plan van Timmermans en wil dat de wet wordt aangepast, zodat benzine- en dieselauto's na 2035 nog steeds zijn toegestaan als ze op CO2-vrije synthetische brandstoffen rijden.
Duitsland is een belangrijk autoland met veel populaire automerken, zoals Audi, Volkswagen, Mercedes, BMW, Opel en Porsche. Deze merken maken zich zorgen over het plan van Timmermans en de gevolgen daarvan voor hun productie en verkoop.
Porsche wordt genoemd als een van de merken die hard lobbyt tegen het plan van Timmermans. Het is belangrijk om te erkennen dat de huidige manier van autorijden niet duurzaam is en dat er veranderingen nodig zijn om de klimaatverandering aan te pakken.
Het voorstel om benzine- en dieselauto's op CO2-vrije synthetische brandstoffen toe te staan, zou een compromis kunnen zijn dat voor alle partijen aanvaardbaar is, omdat het de industrie de tijd geeft om nieuwe technologieën te ontwikkelen. Het is belangrijk om te onthouden dat de EU beslissingen neemt bij consensus en niet op basis van wat de meerderheid wil, omdat de soevereiniteit officieel bij de lidstaten ligt en niet bij Brussel.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het is duidelijk dat het plan van Timmermans verdeeldheid zaait in Duitsland en dat er nog geen overeenstemming is bereikt. Het lijkt er zelfs op dat er ook onrust is in Italië. Daar verzet Ferrari zich namelijk óók tegen het plan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten