48180208737 d7fbf9c096 c

Von der Leyen wil "Oekraïne nog dichter bij Europa brengen" en opent Europees kantoor in Kiev

EUfeb 28 , 21:00
In Brussel lijken ze zich steeds meer voor te bereiden op verdere escalatie en betrokkenheid bij de oorlog met Rusland. Eerder heeft de Franse president Macron al laten weten wel oren te hebben naar het sturen van grondtroepen richting Oekraïne. Vandaag komt daar nog bij dat er een Europees kantoor voor de vernieuwing van defensietechniek zijn deuren zal openen in Kiev.
De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft dit duidelijk gemaakt in het Europees Parlement. "Dit zal Oekraïne nog dichter bij Europa brengen en alle lidstaten zullen de kans krijgen om te leren van de ervaringen van Oekraïne op het slagveld en bij de vernieuwing van defensietechnieken.”
“De Europese Unie moet overwegen om de winsten van de bevroren Russische tegoeden te gebruiken om militair materieel aan te schaffen voor Oekraïne." Het gebruiken van geld voor wapens zou een stap verder gaan dan eerder besproken, namelijk het geld gebruiken voor het herstel van oorlogsschade.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
De oorlogszucht gaat dus onverminderd door, en figuren zoals Von der Leyen slepen Europa straks een conflict in waar niemand op zit te wachten. Het vage argument zou zijn dat op die manier duidelijk wordt gemaakt dat Rusland betaalt voor de schade die het in Oekraïne aanricht. Poetin zal daar vast van onder de indruk zijn.
Von der Leyen trachtte eveneens de bezorgdheid weg te nemen omtrent de vrees dat bij een intensivering van Europese defensie-inspanningen de EU en de NAVO elkaar zouden hinderen en gedeeltelijk dubbel werk zouden verrichten. "De versterking van Europese onafhankelijkheid zal juist de samenwerking versterken. Dit zal nooit afbreuk doen aan het belang of de noodzaak van ons NAVO-bondgenootschap."
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten