screen shot 2022 09 07 at 14

Von der Leyens loze beloftes: Een slap verhaal om onze boeren te sussen - Trap er niet in!

EUfeb 02 , 16:00
In een wereld waarin de Europese Unie steeds meer op een bureaucratisch monster lijkt dat zijn klauwen uitstrekt naar elk aspect van ons dagelijks leven, is het geen verrassing dat Ursula von der Leyen, het hoofd van de Europese Commissie, zich nu voordoet als de redder van de boeren. Aan het einde van de EU-top gisteren heeft von der Leyen, in een bijna komische poging om de onrust onder Europese boeren te sussen, nieuwe initiatieven beloofd. Dit gebeurde na een dag van protesten in Brussel, waar boeren wederom hun stem lieten horen tegen de verstikkende regelgeving en de onrealistische eisen van de Green Deal.
Vergezeld door de Belgische premier Alexander De Croo en onze eigen Mark Rutte, heeft von der Leyen geprobeerd de woede van de boeren te kalmeren met zoete praatjes en vage beloftes. De Croo sprak over een "lasagne" van problemen waar onze boeren mee kampen – een treffende metafoor voor de gelaagde complexiteit van de uitdagingen, van overregulering tot de financiële haalbaarheid van hun bestaan binnen de huidige kaders van de EU.
Het is opmerkelijk hoe De Croo benadrukte dat boeren willen deelnemen aan de klimaattransitie, een punt dat vaak wordt genegeerd door de groene fanatici in Brussel die denken dat ze de natuur beter begrijpen dan de mensen die er elke dag mee werken.
Von der Leyen, in haar typische stijl, beloofde een 'vereenvoudigingspakket' om de administratieve lasten aan te pakken. Maar laten we eerlijk zijn: de EU en vereenvoudiging gaan samen als olie en water. Het is weer hetzelfde liedje: veel gepraat, maar weinig actie. En actie is precies wat onze boeren nodig hebben, geen holle beloftes die verdwijnen zodra de camera's uitgaan.
De boeren zijn gewaarschuwd. Het vertrouwen in Brussel is zo dun als het papier waarop hun beloftes zijn geschreven. Deze zogenaamde toezeggingen moeten we met een flinke korrel zout nemen. De geschiedenis heeft keer op keer aangetoond dat de EU uitstekend is in het creëren van mooie woorden en plannen, maar als het aankomt op de uitvoering, laten ze onze boeren in de kou staan.
Dus, terwijl von der Leyen haar ode zingt aan de boeren en belooft om actie te ondernemen, blijft de vraag: wanneer zullen deze woorden worden omgezet in concrete maatregelen? Of is dit weer een strategische zet om de boeren tijdelijk stil te krijgen, terwijl Brussel doorgaat met het implementeren van beleid dat meer kwaad dan goed doet?
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we PAL ACHTER DE BOEREN. Zij strijden voor hun voortbestaan. Daarin verdienen ze onze steun als bondgenoten. Denk jij daar net zo over? Steun het vrije DDS-geluid dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de boeren elke dag weer te steunen!
Onze boeren verdienen beter dan lege beloftes en politieke spelletjes. Ze hebben behoefte aan echte, tastbare veranderingen die hun leven en werk vergemakkelijken, niet aan meer bureaucratische nonsens die hen verder de afgrond in duwt. Het is tijd dat de EU ophoudt met het behandelen van de landbouwsector als een lastig bijproduct van hun utopische groene agenda, en begint met het erkennen en ondersteunen van de onmisbare rol die boeren spelen in onze samenleving. Tot die tijd blijven de protesten niet alleen gerechtvaardigd, maar ook noodzakelijk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten