shutterstock 2312979279

Max Verstappen wint Las Vegas Grand Prix na spannend duel met Leclerc

Formule 1nov 19 2023, 14:00
Max Verstappen schreef zaterdagavond een overwinning bij op zijn naam in de Grand Prix van Las Vegas. De Nederlandse coureur bevond zich in een achtervolgingspositie na een tijdstraf van vijf seconden wegens het onreglementair inhalen van polesitter Charles Leclerc bij de start. Verstappen ging te wijd, waardoor beide coureurs van de baan schoten.
Verstappen maakte een indrukwekkende start en won de sprint naar bocht 1 van Charles Leclerc, zij het dat hij de Ferrari dwong om buiten de baan te gaan en ook de Red Bull zelf bleef niet perfect op het zwarte asfalt. De wedstrijdleiding beoordeelde het rijgedrag van de Nederlander ook niet als foutloos, en hij kreeg een straf van vijf seconden voor het van de baan duwen van de Monegask.
Halverwege de race passeerde Verstappen Russell, maar dit gebeurde niet zonder een aanraking tussen beide auto's, wat resulteerde in veel carbon op de baan. Dit leidde tot een safety car, waar veel coureurs van probeerden te profiteren door weer naar binnen te duiken. Leclerc deed dat niet en nam zodoende de leiding over van Sergio Pérez.
Na de herstart begon Verstappen als vijfde, maar hij ging al snel Gasly voorbij, terwijl Pérez Leclerc aan de kop van het veld passeerde. Verstappen had vervolgens ook niet veel tijd nodig om Oscar Piastri te passeren en naar de derde plek op te rukken. Leclerc bevond zich tussen de Red Bulls, maar wilde zich niet zonder strijd gewonnen geven en stak de Mexicaan ineens weer voorbij. Vrijwel direct daarna ging Verstappen Pérez voorbij, en in ronde 38 heroverde hij ook de leiding na een kort, maar mooi duel met Leclerc. Daarna kon Verstappen redelijk eenvoudig wegrijden en stuurde hij af op zijn achttiende overwinning van het seizoen en de 53e in zijn carrière, waarmee hij op gelijke hoogte kwam met Sebastian Vettel.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten