shutterstock 2326135885

Ongelooflijk! Baas Max Verstappen doelwit 'onderzoek' vanwege' wangedrag: 'Gaat om een vrouw'

Formule 1feb 05, 19:00
Het is bijzonder negatief voor Max Verstappen, maar het lijkt erop dat zijn teambaas mogelijk een heel groot probleem heeft. Christian Horner wordt ervan beschuldigd dat hij zich een paar weken op een "onacceptabele manier" gedragen heeft tegenover een "teamgenoot." Die teamgenoot is... een vrouw.
Een paar uur geleden kwamen media met het verhaal dat Horner diep in de problemen zou zitten. Red Bull erkent dat nu min of meer. Het Formule 1-team geeft toe dat het onderzoek naar hem doet omdat het klachten heeft ontvangen over wangedrag. Beter gezegd: hij zou zich "grensoverschrijdend" gedragen hebben tijdens één of andere trip in Oostenrijk een paar weken geleden.
Natuurlijk vraag je je dan af waar het om gaat. Heeft hij een Matthijs van Nieuwkerkje gedaan? Een ingenieur kapotgescholden? Misschien zo'n man bij de nek gepakt en in z'n gezicht geschreeuwd?
Nou nee. Volgens De Telegraaf was het doelwit van Horners 'wangedrag' een vrouwelijk teamlid. 
"Nadat het bedrijf op de hoogte is gebracht van bepaalde recente beschuldigingen, is een onafhankelijk onderzoek gestart," zegt het team tegen de Nederlandse krant. "Dit proces, dat al gaande is, wordt uitgevoerd door een externe, gespecialiseerde advocaat. Het bedrijf neemt deze zaken uiterst serieus en het onderzoek zal zo snel als praktisch mogelijk worden afgerond. Het zou op dit moment niet gepast zijn om verder commentaar te geven."

Horner ontkent

Christian Horner is een ontzettend succesvolle teamleider. Hij is sinds 2005 de grote man bij Red Bull. Dat is vanaf het moment dat het team meedoet bij de Formule 1. In die tijd heeft hij een flink aantal titels weten te pakken, zowel met individuele coureurs als met het hele Red Bull team. Zo was hij de teamleider toen Sebastian Vettel zijn vier titels won en natuurlijk ook toen onze eigen Max Verstappen zijn (tot nu) drie wereldtitels binnensleepte. Dat zijn zeven titels. Het constructeurschap won Red Bull zes keer onder Horner.
In de moderne Formule 1 wordt dat resultaat alleen verbeterd door Toto Wolff, de teambaas van Mercedes.
Niet alleen is Horner professioneel heel succesvol, privé doet hij het ook erg goed. Zijn vrouw is namelijk... Geri Halliwell. Ja, dat lees je goed. Horner is getrouwd met één van de Spice Girls. Met Ginger Spice, om precies te zijn. De twee hebben een zoon samen en wonen op een geweldig mooie boerderij waar ze dieren hebben, een enorm groot landgoed, etc. Daar woont ook een dochter van Horner uit een eerder huwelijk bij ze.
Het zal dan ook niemand verbazen dat Horner ontkent. Hij stelt dat er werkelijk niets van waar is. Op geen enkel moment heeft zij zich misdragen - een paar weken geleden ook niet.

MeToo-gekte

Natuurlijk kan niemand precies zeggen wat er al dan niet gebeurd is. Wat we wel weten is dat we de afgelopen jaren hebben gezien dat een groot deel van de MeToo-verhalen uiteindelijk onzin blijken te zijn. Toen ik nog strafrecht studeerde werd al ons verteld dat ongeveer 50 procent van de aangiftes van 'verkrachting' pure leugens zijn. Dat was 20 jaar geleden, zeg maar.
De afgelopen jaren zal dat niet minder geworden zijn. Ze gebruiken MeToo immers op elk mogelijk moment om mannen kapot te maken. Als je als man een belangrijke functie hebt hoef je maar een vrouw intern als een vijand te krijgen en voor je het weet word je ergens van beschuldigd. 
Het vervelende is dat, als het mee blijkt te vallen en Horner weinig tot niets mis heeft gedaan, dat zijn reputatie nu dan tóch beschadigd wordt... en dat hij zijn carriere vrijwel zeker voortijdig kan beëindigen. En meer dan dat, hij kan mogelijk zelfs in huwelijksproblemen komen. Ja, ook als de 'klacht' van de 'vrouw' helemaal niet zo indrukwekkend is of zelfs in het geheel niet op de waarheid gebaseerd is.
Voor Max Verstappen valt te hopen dat Horner deze aanval op zijn positie overleeft. Het goede nieuws is voor hem dat Red Bull voor 51% in handen is van een Thai. Die zal ongetwijfeld minder politiekcorrect zijn dan de Oostenrijkers van Red Bull.
Het nieuws over Horner werd naar buiten gebracht door De Telegraaf. Die zijn ongetwijfeld heel blij met dit nieuws. Voor mensen die de afgelopen jaren hun buik vol hebben van MeToo-gezeur is het een heel andere zaak. Want zelfs als Horner niets gedaan heeft, dan is het nieuws hierover niet te stoppen. Zijn carriere is vrijwel zeker over en voorbij. Met dank aan De Telegraaf - de 'rechtse' krant die MeToo maar wat graag naar buiten brengt als spannend nieuws.
Overigens is al veel langer bekend dat er een interne machtsstrijd woedt bij Red Bull. Het is, zeg maar, kamp Horner tegen kamp Helmut Marko. Iemand die écht kritisch is gaat misschien toch een beetje denken dat dit daar weleens mee te maken kon hebben.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten